VAŠ VODNIK

Denar. Duša. Moč. Strast. Cilj. Poslanstvo. Napredek. Novo izumljanje. Odkritja. Večini ljudi že en sam od naštetih pojmov pomeni breme, vam ne. Zakaj?        

Ker imate skrivno orožje. Pred razumom, kritičnem mišljenjem, načrtovanjem in neiskrenimi dejanji obstaja enostavna rešitev, ki vam daje moč, da lahko primerno ravnate z vsemi silami – in to je vaša intuicija.        

Vaša intuicija je vaš vodnik, vaš kompas in vaše orodje za sprejemanje odločitev. Vaša intuicija je prepričanje v dejanju in ne zahteva nobenih posebnih spretnosti. Vse, kar potrebuje, ste vi, ki jo poslušate in delujete.         

Vaša intuicija vam prigovarja, in to zdaj, v tem trenutku. Jo slišite? Medtem ko vidite vrh, ki ga želite doseči, ko vidite sadove vaše strasti in ko si predstavljate vpliv vašega poslanstva, vaša intuicija že išče najboljšo pot, ki ji boste lahko sledili. Zato ne potrebujete niti načrtov niti zemljevidov. Seveda pride čas, ko si morate zapisati vse možnosti, a le zato, da bi zbudili vašo intuicijo, ki vas bo vodila. V njeni luči lahko pridemo do denarja, nahranimo svojo dušo, upravljamo svojo moč, kujemo svojo strast, najdemo svoj cilj in poslanstvo, vodimo podjetje. Napredek postane naraven, ponovne najdbe enostavne in odkrivanje postane drugotnega pomena. 

»PRAVA POT«

Vaša intuicija je vaš vodnik, zato ji pustite, da izpolnjuje svojo funkcijo. Nikoli ne nasedite na floskulo »prave poti«. Nobene potrebe ni za »pravo pot«, zanjo je poskrbela vaša intuicija.

Vse, kar morate storiti, je naslednje: oglejte si vse, kar je pred vami, in poslušajte, kako naprej – nato pa v akcijo! Naredite korak naprej, naslednji korak vam bo zaupala intuicija. Pojdite do križišča, intuicija vas bo usmerila. Soočite se z izzivom, vaša intuicija vas bo varno prepeljala čez.

Ne stegujte se po vaši intuiciji. Ne trudite se, da bi jo aktivirali. Samo umaknite se in poslušajte, kaj vam intuicija ves čas govori. Poglejte, kaj je pred vami, in naslednji korak boste stopili spontano, saj vas vodi intuicija. Usedite se in pustite, da vaše misli odplavajo, na tak način se pojavijo odlične zamisli. Podpira vas namreč vaša intuicija. Zavedajte se svoje strasti, ko gledate na zunanji svet, in izoblikovalo se bo vaše poslanstvo. Navdihuje vas vaša intuicija. 

UMIRITE SE IN POSLUŠAJTE

Če mislite, da intuicije ne morete doseči, to ni zato, ker ne obstaja. Vaša intuicija je živa, dobro ji gre in deluje. Umirite se in poslušajte. Vzemite si čas za počitek, za premislek, napolnite se z meditacijo in pustite, da gredo vaše misli svojo pot in pojavila se bo vaša intuicija. Ne zapirajte svojega razuma, ne ustavljate procesa premisleka in preiskovanja, ne izključujte kritičnega mišljenja. Včasih so logika, premislek in kritično mišljenje nujni, a pustite, da ima zadnjo besedo vaša intuicija. Ona upošteva vsak atom vaše duše, vašega uma, vaših misli in čustev, vaših želja in naporov. Ona ima odgovor, zato jo poslušajte in ko slišite odgovor, pojdite v akcijo. 

IMPROVIZACIJA

Bodite prepričljiv mojster improvizacije. Improvizacija je vedno izraz odločitve, ki jo je sprejela vaša intuicija. Improvizacija je gibanje vaše intuicije. Improvizacija je izgovarjanje odločitve, ki jo je sprejela vaša intuicija.

Improvizacijski duh vam ni neznan. Ko se pogovarjate, improvizirate. Ko raziskujete del mesta, ki ga ne poznate, zavijete desno ali levo, in sicer na podlagi vašega improvizacijskega instinkta. Bolj, ko boste spoštovali nenehno improvizacijo, bolj boste gibljivi in hitreje se boste premikali. Sledite svoji intuiciji. Sledite temu čistemu izrazu namena vaše duše. Sledite ubesedeni spretnosti vaše duše. Prepustite se in sledite. Vaša intuicija vam bo predala vašo odločitev in vaša improvizacija bo delala korak za korakom.

Ko sledite vaši intuiciji in ko vidite rezultate svojih dejanj, se rodi posebne vrste samozavest.. Ko vidite, da je vaša intuicija šla pravo pot, iz sebe iztisnete novo prepričanje, ki le še obogati vašo intuicijo.

POGUM

Kaj če bi se izpraznili, umirili in prisluhnili ... svoji intuiciji?

Potem pa naredili prvi korak, najprej leva noga, nato desna, brez premišljevanja kam greste in kako. V takšnem trenutku se prebudi intuicija, pa ne le zato, ker jo potrebujete, temveč zato, ker je prosta vseh spon prisilnega usmerjanja. Pojma nimate, kakšen bo naslednji korak, ker ne veste, kam greste. Prepustite se vaši intuiciji.          

V njej pa ne najdete le prave usmeritve, poti. V intuiciji spi tudi pogum, ki vam je tuj: zdaj se lahko lotite čisto novih, divjih izzivov. Naredite lahko vse, kar drugi smatrajo za noro in nevarno. Kar koli.

Od kod vam ta pogum? Zavedate se, da vas bo skozi vse vodila vaša intuicija. Ni ga izziva, s katerim se vaša intuicija ne bi soočila, kar pa seveda ne pomeni, da bo vsak izziv lahek. Da boste ostali nedotaknjeni, brez praske. Pomeni pa, da če obstaja pot, ki vodi skozi to, da jo boste našli. Pot pa skoraj vedno obstaja.     

Bodite drzni, pogumni, hitri, glasni. Vaša dejanja naj imajo namen, delujte brez oklevanja, tvegajte, naredite, kar ne bi storil nihče drug. In sledite svoji intuiciji, ko iščete odgovore. Intuicija je vaše skrivno orožje.

 

Povzeto iz knjige Prebujeni milijonar, ki je na voljo v naši spletni knjigarni, kjer jo lahko tudi deloma prelistate.