Čakre

Skozi kronsko čakro se povezujemo z božanskim. Je nenehen vir Ljubezni, Miru in Enosti. Odpiranje kronske čakre je postopno in v razvoju človeka popolno očiščenje in pretočnost kronske čakre pomeni razsvetljenje. Zelo pomembno je sprejeti dejstvo, da se kronska čakra popolnoma razvije šele takrat, ko so preostale čakre dovolj harmonično razvite. Eden od najpomembnejših vidikov zdrave kronske čakre je zmožnost, da lahko odprete svoj um vsem priložnostim, ki se vam odpirajo v različnih situacijah.

Kaj je kronska čakra?

Kronska čakra (Sahasrara) se nahaja na samem vrhu glave. Ta vir energije je tisto, kar poganja naše zavedanje o božanski prisotnosti, ki nas povezuje z večjo močjo in potrjuje, da smo povezani, ne samo s stvarmi v materialnem svetu, ampak vse do nebes, preteklosti in prihodnosti. Skozi zgodovino so znanstveniki na vzhodu govorili in se obširno učili o pomenu tega zelo posebnega centra za energijo. To je središče duhovnosti in vere ter je pomembno ne glede na to, katere verske izpovedi je človek, kje živi in kako je bil vzgojen. Kronska čakra je povezana z vijolično barvo. Ta barva je že dolgo povezana z nadomestilom, veličino in duhovnim bogastvom.

Vpliv kronske čakre

Ko se odpre ta čakra, lahko zelo koristi vsakomur, ki se bori z eksistencialnimi vprašanji. Predvsem tistimi, ki se nanašajo na občutek brezvernosti in dvoma. Ne samo, da je lahko v pomoč, ko gre za metafizične težave v zvezi z lastno duhovnostjo, ampak se lahko uporablja tudi za premagovanje posvetnih težav in občutka varnosti. Če se znajdete v situaciji, ko je potrebno premagati frustracije ali zagrenjenost, lahko sprostitev vaše kronske čakre prinese zelo pozitivne rezultate. Vsi se soočamo s takšnimi čustvi. Nikoli ne moremo enostavno najti pravega udobja, varnosti in zadovoljstva, ko si to želimo. Če si priučimo močnejšo povezavo z našo kronsko čakro, lahko premagujemo težave, razočaranje in grenkobo ter bolezni in težave, ki jih le te lahko prinesejo.

Znaki premajhnega pretokan energije skozi kronsko čakro

Ko je pretok energije skozi kronsko čakro počasen ali se je popolnoma ustavil, posameznik obtiči na vseh področjih svojega življenja. Prevladujejo zavedni miselni procesi, saj ozkogledno vidi, kako naj bi živel svoje življenje. Takšni posamezniki so običajno globoko nezadovoljni z življenjem; pogosto želijo narediti nekaj sprememb, kot je selitev ali sprememba službe, vendar niso dovolj motivirani za to.

Kot odgovor na vprašanje, zakaj ne naredijo sprememb, za katere menijo, da bi izboljšale njihovo življenje, bodo pogosto navedli dolg seznam odgovorov, zakaj nobena sprememba ne bi delovala. Vzrok je ta, da oseba nima vizije; nima pravih vpogledov, saj ne more sanjati in si predstavljati, kaj se lahko zgodi, kaj bi bilo mogoče v njenem življenju, če bi imela le malo vere vase.

Takšni ljudje svojo negativno naravnanost pogosto prenesejo tudi na otroke. Po drugi strani bodo hitro razvili negativen pogled na svet; njihove sanje se bodo podrle, če jim bo rečeno, da ne morejo storiti nečesa ali biti to, kar si želijo v življenju. Vsi moramo ozavestiti, koga poslušamo v življenju, tudi če nam nekaj govorijo naši starši. Na žalost je veliko odraslih doživelo, da so bile njihove sanje in težnje poteptane, in nevede tudi sami to počnejo svojim otrokom.

Znaki prekomernega pretoka energije skozi kronsko čakro

Osebo s presežkom energije skozi kronsko čakro je enostavno prepoznati, če veste, kaj opazovati – ta človek je vedno na svojem delovnem mestu prvi in odide zadnji, saj ne zna razdeliti dela. Verjame, da nihče drug nemore opravljati nalog tako dobro kot on. Takoj ko sede za svojo mizo, lahko občutimo, kako njegova energija tava vsepovsod. Ne more dolgo sedeti in se pogosto premika od mize; njegovo gibanje je hitro in svoje telo drži v dokaj togem položaju. Včasih teče po hodnikih, da bi lahko od točke A do B prišel hitreje.

Pri osebah s prekomernim pretokom energije skozi kronsko čakro je pogosto opazno osredotočanje na manjše naloge in mikromenedžiranje. Na določeni točki lahko prekomerni pretok energije v kronski čakri povzroči občutek, da je neka naloga neobvladljiva. Ko se to zgodi, lahko oseba za nekaj časa pregori, kar se zdi, kot da bi ponovno polnila svojo energijo, preden nadaljuje.

To je cikel, ki se ponavlja, dokler oseba ne sprejme ukrepov za uravnoteženje energije v kronski čakri. Oseba s prekomerno energijo v kronski čakri začne številne projekte, vendar pogosto težko zaključi naloge, saj preprosto postane preobremenjena, vsega se nabere preveč.

 

Prekomeren ali premajhen pretok energije skozi kronsko čakro lahko privede do izkrivljenega pogleda na svet. Tisti s presežkom energije bodo ugotovili, da se lahko tako osredotočijo na nalogo, da izgubijo stik z resničnostjo in lahko v skrajnem primeru neravnovesja razvijejo psihozo. Mnogi veliki pisci in umetniki so v preteklosti to doživeli. Osebe s premajhnim pretokom energije skozi kronsko čakro ugotovijo, da ne morejo spremeniti svojega življenja na produktiven način.

Vsi, ki imajo neuravnoteženo kronsko čakro, živijo življenje, ki ne temelji na resničnosti, temveč na njihovi lastni omejeni resničnosti, kar lahko pripelje do tega, da postanejo ujetniki lastnega zaznavanja.

Še več informacij o čakrah lahko najdete v knjigi Ozdravimo čakre, ki jo lahko delno prelistate in kupite tukaj!