Chrissie Astell

Na kakšen način obstajajo angeli?

Chrissie Astell: Angeli niso podobni ljudem, zato v resnici ne »živijo« na enak način kot mi. Angeli so božanska duhovna bitja iz čiste, visoko vibrirajoče frekvence. Lahko bi rekli, da so aspekti univerzalnega božjega uma. »Živijo« oziroma obstajajo v svetlobi povsod okrog nas, pojavljajo oziroma manifestirajo pa se na načine, ki jih mi kot posamezniki lahko razumemo in so odvisni od naše lastne percepcije. Če na primer verjamete, da se angeli visoka bitja s krili, boste angelske pomočnike verjetno videli prav takšne. Če pa verjamete, da se pojavljajo kot svetlobne krogle ali stebri, boste njihovo prisotnost zaznali na takšen način. V nekaterih okoliščinah se pojavijo tudi kot človeško bitje ali žival.

Ali komunicirajo z nami? Na kakšen način?

Chrissie Astell: Angeli so božji glasniki (beseda angel izhaja iz besede angelos, ki je prevedena iz hebrejske besede malak, kar pomeni glasnik), zato si že po svoji naravi želijo komunicirati z nami. Ko enkrat z nami vzpostavijo povezavo (podobno kot bi poiskali pravo frekvenco na radiu), bodo poiskali različne načine za povezovanje z nami, odvisno od naših lastnosti in senzibilnosti. Nekateri izmed nas so bolj jasnovidni in jih bodo lahko uzrli na platnu svojega uma. Drugi bodo razvili notranji občutek vedenja, intuicijo. Tretje bo morda poklicala točno določena knjiga ali bodo poslušali besedilo pesmi, v kateri se skriva angelsko sporočilo za njih. Nekateri bodo morda začutili mravljince ali žgečkanje. Ena izmed mojih nalog je, da ljudem pomagam, da se z angeli povežejo na sebi lasten, edinstven način. To počnemo na mojih delavnicah in tudi individualnih seansah.

Kako lahko sami poglobimo svojo povezavo z njimi?

Chrissie Astell: Najboljši način je prek misli in molitev. Povezava z angeli je najboljša, če ustvarimo prostor, kjer si lahko vzamemo čas za pogovor z njimi, na primer na vrtu, nekje v naravi ali v kotičku svojega doma, kjer smo lahko v popolni tišini. Vedno predlagam tudi, da prižgemo svečo, postavimo na mizo ali oltarček svež šopek rož in mogoče kakšen angelski simbol, na primer sliko ali figuro, lahko pa tudi najljubši duhovni simbol.

Ali nam angeli pomagajo tudi v vsakdanjih situacijah? Kako?

Chrissie Astell: Angeli so darilo za vse nas. V Svetem pismu piše, da so bili ustvarjeni z namenom, da nas varujejo pred zlom. Toda po mojih raziskavah in izkušnjah nam angeli pomagajo tudi na čisto praktične načine. Lahko jih pokličete, da vam pomagajo razrešite odnose, tako družinske, poslovne in partnerskega. V vaše življenje bodo pripeljali prave ljudi, ki vam  bodo pomagali na vaši poslovni poti in pri uresničevanju vašega življenjskega poslanstva. Toda če želite, da vam pomagajo pri vsakdanjih stvareh, recimo pri iskanju novega doma ali celo izgubljenih stvari, jih morate za to prositi. Natančna navodila najdete v moji knjigi 7 korakov v angelsko svetlobo, ki je prevedena tudi v slovenščino.

Predvidevam, da se sami pogosto pogovarjate z njimi. Kaj vam pripovedujejo?

Chrissie Astell: Oh, res je, z angeli se pogosto pogovarjam in od njih prejemam ogromno inspiracije. Dajejo mi jasnost razumevanja, ki mi pomaga pri delu z ljudmi. Brez njihovega božanskega vodstva ne bi mogla napisati nobene knjige, še posebej ne 7 korakov v angelsko svetlobo. V času pisanja knjige so se v mojem življenju odvijale družinske drame, zato se me angeli vsako noč zbudili ob štirih zjutraj, da sem pisala do devetih, nato pa nadaljevala običajno življenje kot mama, babica in zaposlena ženska. Ob tem sem si pomagala in sledila njihovemu vodstvu pri razreševanju družinskih težav. Verjamem, da v življenju ni naključij. Celo urednici, ki je sodelovala pri nastajanju knjige, so se dogajale podobne stvari in podporo sva našli druga v drugi. Besede, ki sem jih pisala, so se jo med pregledovanjem besedila dotaknile in ji pomagale. Čudovito!

V knjigi 7 korakov v angelsko svetlobo pišete o sedmih angelih. Kdaj je najboljši čas, da se povežemo z vsakim od njih?

Chrissie Astell: Zame je pravi čas za povezovanje s posameznim angelom vsakič, ko pomislim nanj. Prva stvar, ki jo zjutraj naredim, je, da blagoslovim svet in prosim angele, naj mi ves dan stojijo ob strani. Konec dneva nekaj minut namenim hvaležnosti za vse blagoslove, ki sem jih prejela tisti dan, vključno z izzivi. Nekateri ljudje, vključno z mojo mamo, vsak dan v tednu namenijo enemu angeli: nedeljo Mihaelu, ponedeljek Jofielu, torek Kamuelu, sredo Gabrielu, četrtek Rafaelu, petek Urielu in soboto Zadkielu. Več o tem, pri čem vam lahko pomaga posamezen angel in kako se lahko povežete z njim, pa preberete v knjigi 7 korakov v angelsko svetlobo

Povzeto po članku iz revije Karma+, avtorice Lare Jelen.

Knjigo 7 korakov v angelsko svetlobo lahko delno prelistate in kupite tukaj.