10-prednosti-pisanja

Izboljšajte si življenje s pisanjem!

  1. Boljša komunikacija. Za razliko od govorjenja, ko pišemo iščemo bolj specifične besede in izraze, da opišemo o čem razmišljamo. To pomaga zgraditi podlago za boljše izražanje v pogovorih z drugimi osebami. 
  2. Znebili se boste stresa. Podobno kot pri meditiranju, izpraznite svoje misli - tako da ujamete in zapišete vse kar vam pride na misel. S tem odstranite stres, ki povzroča da misli skačejo in se povsod zaletavajo.
  3. Bolj boste produktivni. Pisanje aktivira nevrone v možganih in jih pripravi na sledeča opravila v dnevu (pisanje lahko uporabite kot neko ogrevanje za možgane). Zapisovanje vaših opravil s primernimi besedami  dvigne možnosti, da opravila dejansko opravite. 
  4. Več se boste naučili. Pisanje dobljenih informacij v svojih besedah pomaga bolje razumeti dobljeno znanje, ki bi ga sicer hitro pozabili.
  5. Zavedali se boste svoje resničnosti. Če vsak dan zapišete svoje misli, kaj želite doseči in kako se glede tega počutite, ne boste potrebovali psihiatra, da vam razloži kdo v resnici ste.

 

6. Bolje se boste odločali. S pisanjem si sprostimo misli in, logično, sproščene misli se boljše odločajo.

7. Našla vas bo sreča. To je posledica prejšnjih dveh točk. Ni potrebe po osebnih člankih. Neke vrste osebno potovanje je odlično.

8. Povečali boste svojo osredotočenost. Če neprestano pišete o svojih mislih, nikoli ne boste izgubili vizije zastavljenih ciljev in sanj.

9. Lažje boste premagovali težje probleme. Nekaj raziskav kaže, da tisti, ki pišejo o dogajanjih, premagajo probleme hitreje, kot tisti ki tega ne delajo.

10. Imeli boste veliko zapisanih spominov. Če pišete vsak dan, boste imeli zapisano zgodovino vaših misli, kar je nekaj veliko bolj zanimivega, kot preprost album slik. In kdo ve, mogoče pa kdaj celo napišete knjigo. ;)

Pišite veliko in vsak dan! :)

 

Preberite več o Zdravilni moči pisanja v knjigi: