kako-postati-influencer-za svoje-telo-in-duha

Postopek "osebne rasti" nekako ne deluje?

Kadar se ego zlomi, telo zajoče.

Se tudi vi trudite najti pot in namen v tem konkurenčnem svetu? 

Po vsej verjetnosti ste kot večina ljudi, ki se nenehno želi izboljšati tako, da bere knjige, skrbno opazuje vsak zapravljen evro in je na striktni dieti.

Mogoče ste tudi v razmerju, ki se vam zdi bolj zapor kot partnerstvo. Zdi se vam, da obstaja nekaj več za vas, pa ne morete povsem ugotoviti kaj.

Poskusili ste že vse: meditirajte, živite v trenutku, jejte zdravo in skrbite zase ...

 

Vedno me je navdušilo, ko sem vzel v roke ravno pravo knjigo, jo preučil in še enkrat preučil in se v njej tudi našel. Ponovno sem vzel drugo in vaja se je ponovila.

Kadar sem bil bolj nemiren in je moja sedanjost postala preteklost, sem ubral pot do knjigarne ali samo vzel s police kakšno knjigo, obrisal z nje prah, jo prebral in si ponovno
povrnil sedanji trenutek.

Kdaj pa kdaj sem prejel kakšno podobno opazko, „če sem se že našel, ali se še vedno iščem.“ Po navadi sem se temu samo nasmehnil, v resnici pa sem o tem veliko razmišljal.

V obdobju, ko sem se zalotil ali so me opomnili drugi, da razmišljam samo še mistično „by the book“, je vpliv drugih zamajal mojo samozavest in ponovno sem naredil korak
nazaj. Sprva me je to potrlo, kasneje pa sem se tega navadil in dvignil glavo.

Preden pa sem prebral svojo prvo knjigo, ki pa ni bila ravno domače branje iz šole, poletno čtivo na plaži ali Pet prijateljev, ki sem jih rad bral v rani mladosti; torej, govorim in pišem o knjigi osebne rasti, me je nekaj pripeljalo do tega, da sem to knjigo vzel v roke. Na tem mestu sem spoznal EGO oziroma se ga morda celo prvič zavedal nekoliko drugače kot samo besedo egoist.

Tadej Kaube v knjigi Ni vseeno, vse je eno pove, kako je našel resnično pot do osebne rasti.

Več o knjigi lahko preberete tukaj.