Znate udejanjiti svojo pravico do sreče? 

 

Vsi si želimo biti srečni. Pa znamo biti? 

Mnogi preživimo velik del svojega življenja v iskanju sreče na povsem napačnih mestih. Delujemo, kot bi poskušali iztisniti kri iz kamna brez zavedanja, da v njem ne moremo najti nečesa, česar nikoli ni bilo.

Eno od največjih ovir predstavlja ravno prepričanje, da sreča izvira izven nas: »Srečna bom, ko se moj mož spremeni.« »Srečen bom, ko bom več zaslužil.« »Srečen bom, ko bo vlada kaznovala tiste, ki si to zaslužijo.«

Kdor se znajde v primežu takšnih misli, je večji del časa nesrečen. Na naši življenjski poti so namreč vedno prisotne ovire. Vedno obstajajo zunanje okoliščine, na katere ne moremo vplivati. Toda sreča je kljub temu na dosegu roke.

Joseph Murphy je bil eden izmed najpomembnejših učiteljev nove miselnosti 20. stoletja. Veliko je pisal, poučeval in predaval o zavedanju in človeškem potencialu. Njegove besede nas učijo, da lahko veselje izkusimo tudi v težkih časih. Pokaže nam, da lahko premišljeno ustvarjamo pogoje, ki so nam ljubši. A ne le to – tudi brez teh pogojev lahko v sebi izkusimo srečo. To je namreč notranja naloga, ki nam omogoča popolno svobodo in nadzor. Srečo ustvarjamo s pomenom, ki ga pripišemo svojim mislim in čustvom – svoji podzavesti. Sicer ne moremo vedno nadzorovati zunanjih dogodkov, vendar imamo vedno popoln nadzor nad njihovim dojemanjem.

Zaživi srečno nas spomni na naš pravi vir sreče, ki se pojavi, ko lastno podzavest uskladimo z virom življenja v nas. To je vir, iz katerega vse izhaja. Lahko ga poimenujemo kar moč življenja, ki je v nas.

To je koristna knjiga, ki motivira, opolnomočuje in pomaga, da vsak lahko po kakršnikoli krizi najde tisto pravo pot, na kateri se mirno in veselo sooča s prihodnostjo.

Pisatelj, mislec in učitelj Joseph Murphy dokazuje in uči, kako preprosto je doseči življenje, ki si ga želite in zaslužite.