Ko se nas tako dotakne, nas blagoslovi, nam predrami duhovno pot, odkrijemo, da samo ljubezen in sočutje vodita naprej, v vsakem dihu nebes pa je oznanjeno, da smo bili iniciirani. Božansko dihanje globoko v bit pritegne samo esenco Svetega Duha. Božansko dihanje, ki je vod, po katerem napredujejo angeli, in ko zaveje njega mogočni veter, nam esenca »prebujenja« osvetli pot.

Percepcija se nam v hipu spremeni, prežame nas polnost oznanjenja, ki s seboj prinaša božanski uvid.

Angel velikih nalog

Zgodb o Gabrielu je mnogo, bogate so, kakor lahko vidimo v sporočilih Elizabeti in Mariji v Novi zavezi – prikazujejo, kako poskrbi za oznanjenje, kako je prisoten v epohalnih trenutkih, saj je obema ženama jasno povedal, da sta poklicani roditi sina, ki bo postal izjemno bitje. Kakor vemo, sta oba sinova postala Janez Krstnik in Jezus Mesija, res »velika pred Gospodom«. Gabriel je izpolnil svojo nalogo in se prikazal križanemu Jezusu, ki so mu bile zadnje ure, z božansko pomočjo je okrepil prepričanje sina božjega, ki se je z njegovo ljubečo pomočjo »rodil v nebesih«.

Od vseh legend, povezanih z rojstvi pri človeku, Gabrielu pripisujejo najpomembnejše. Gabriel je namreč tisti angel, ki iz nebes izbere duše, devet mesecev preživi z nerojenim detetom, pove novemu življenju, kaj bo moralo vedeti na Zemlji, tudi, kako bo duša v prihajajočem utelešenju doživela določene izkušnje, nato pa otroka pred rojstvom utiša, mu na ustnice pritisne prst, da nastane jamica pod nosom.

Gabriel opravlja tudi druge legendarne naloge: Mohamedu je prinesel Koran, v zametkih je raztolmačil Danielove vizije iz Stare zaveze. Tako darežljiv kot je, velja v islamu, judaizmu in krščanstvu za angela, ki priklicuje duha resnice in milosti.

Gabrielova mogočna sila osvetljuje prepričljivost svetih sporočil, ki jih prejmemo od božanskega, ko nas vedno znova oživlja občutek, da smo se približali Bogu. Gabriel je vladajoči duh vodnega elementa – vode občutij. Rodimo se iz vode in ko sprejmemo transcendentno zmožnost duše, zagotovo občutimo gibanje po veličastnih vodah občutij, vračanje v celostnost.

Strategija za povezovanje z Gabrielom

Če želite Gabriela in orakeljsko modrost Atlantide pritegniti bližje v življenje, če želite občutiti, kako se vam sporočilo mogočne sile pretaka po vsem telesu, če želite v prav vsakem trenutku slišati šepetanje angelske modrosti, zastavljajte vprašanja neposredno višjemu jazu – plemenitemu govorcu, tistemu delu vas, ki potuje skupaj s SLOM.

Spregovorite duhovnemu pisarju, ki se vam skriva v božanskosti duše, pogovarjajte se z glasom ljubezni, odprite srce za obilje njega modrosti in ko se vam porodijo odgovori, se bo Gabrielov duhovni eliksir mogel izraziti. Gabrielov glas se bo z vami namreč vedno neposredno pogovarjal. Ljubeči spokoj vam bo prepojil bitje, življenje pa ne bo nikoli več tisto, kar je bilo.

Vprašanja

Vprašajte se:

- Ali imam jasno vizijo ljubezni in radosti v življenju?

- Sem popolnoma prepričan/-a v slavo svoje duše?

- Ali morem ustvariti več ljubezni in miru na svetu?

- Sem zares sočuten/-a do sebe?

- Sem do drugih nadvse in milostno prijazen/-a ter ljubezniv/-a?

- Je moj čut za jaz odprt za prejemanje božanskih sporočil?

- Ali se mi more milost izraziti kjerkoli v srcu?

- Ali svetu do obisti sporočam ustvarjalnost svojega življenja?

- Ali živim tako, kot da morem vsak trenutek »vstati«?

- Sem odprt/-a za izražanje vseh vidikov svoje duše?

- Ali je moje življenje samo po sebi odprto kot orakelj?

- Katera sporočila imam, ki s seboj prinašajo najvišjo resnico?

Razmišljajte o teh vprašanjih, se poklanjajte Gabrielu in silo Boga prosite, da vas neposredno nagovori. Prisluhnite strunam svetih informacij, zaupajte intuiciji in prejeli boste neposredno transmisijo veličastnega sla, odgovore na iskrena vprašanja ali na katerokoli drugo vprašanje, ki ga boste zastavili inteligenci svoje duše, kot so to Atlantidci prejemali od Merkurja.

Še več o Gabrielu in drugih angelih si lahko preberete v knjigi Angeli Atlantide, avtorja Stewarta Pearcea.