Eterično telo

Nahaja se od enega do pet centimetrov od telesa.

To je prvi sloj avre in se nahaja precej blizu kože. Nekateri zato verjamejo, da je eterično telo koža in jo dojemajo kot povezovalni del med fizičnim telesom in preostankom avre.

Eterično telo vsebuje načrt, zemljevid našega fizičnega telesa in našega DNK. Ta zemljevid ne vsebuje le kopije naše fizične strukture, temveč informacije o naši zgodovini in genetiki. Ljudje, ki jim je bil amputiran ud, pogosto dejansko čutijo, da je ud je še vedno prisoten, in sicer zato, ker je slika uda še vedno prisotna v eteričnem telesu.

Tako kot korenska čakra, s katero je povezano, tudi eterično telo skrbi za naše osnovne potrebe: potrebe po zadostni hrani, oblačilih in zavetju, ki so bistvenega pomena za preživetje. Poleg tega je pomembno imeti tudi redne stike z drugimi človeškimi bitji. Vsi smo čutna bitja in moramo sodelovati z drugimi, da lahko izmenjamo in uravnotežimo našo energijo, kar je pomembno za preživetje. Če pride do težav v katerem koli od naših bližnjih medsebojnih odnosov, je to mogoče zaznati tako v eteričnem kot tudi fizičnem telesu. Kadar pride do poškodb v eterični plasti avre, se lahko pokažejo fizični simptomi, povezani z duševnim zdravjem osebe, kot sta na primer anksioznost in depresija. Težave s kožo, kot je ekcem, se pojavijo, kadar so čez most med eterično plastjo in fizičnim telesom prešle negativne misli in energija. 

Emocionalno telo

Od telesa je oddaljeno od pet do deset centimetrov.

To je drugi sloj avre. Povezan je s sakralno čakro in se ukvarja z našim čustvenim stanjem. Emocionalno telo je nekako najčistejši sloj avre, in sicer zato, ker se čustveno telo ukvarja z našimi občutki.

Naša čustva so surova, naravna in nanje ne vpliva zavest. Ko jih ozavestimo, naš zavestni um deluje na podlagi naših občutkov in se ustrezno odzove.

To, kako se počutimo, je pomembno za naše zdravje. Večina ljudi se zaveda povezave med telesom in umom. Morda se manj zavedamo, da naši občutki lahko vplivajo tudi na naše zdravje. Ko se stvari v našem življenju odvijajo dobro, naša energija pretočno teče skozi avro in naše fizično telo. Ko to energijo prizadenejo zatrta čustva, kot je jeza ali žalost, lahko energija postane blokirana. Če nas nekaj skrbi, se pogosto počutimo slabo. Počutimo se odtujene in za aktivnosti, ki smo jih prej izvajali hitro in enostavno, porabimo dlje časa, naše življenje pa postane težje.

Če imamo preveč zatrtih čustev, pride do poškodb znotraj emocionalnega telesa avre. Tudi poškodbe, ki so se zgodile v preteklem življenju, so lahko še vedno prisotne in zataknjene v emocionalnem telesu. To je vzrok, zakaj lahko posamezne stvari ali kraji v nas vzbudijo nenavadno čustveno reakcijo. Če postanejo poškodbe prevelike, se bo čustveno telo začelo rušiti, posameznik pa bo težko uravnaval svoja čustva in imel številne bolezni, povezane z duševnim zdravjem in s čustvenim blagostanjem, ki izvirajo iz emocionalnega telesa. 

Mentalno telo

Nahaja se na razdalji od deset do dvajset centimetrov od telesa.

Mentalno telo je povezano s čakro solarnega pleksusa in ta avrična plast je po besedah tistih, ki lahko vidijo barve avre, svetlo rumena. Mentalno telo obdeluje, presnavlja in vsebuje informacije, povezane z vsemi našimi izkušnjami iz preteklih življenj in sedanjega, in to je stalen, vedno trajajoč proces.

Vsaka od naših celic vsebuje svojo lastno inteligenco, in ko se mentalno razširi navzven ter se poveže z mentalnimi telesi drugih ljudi, se inteligenca izmenjuje na duhovni ravni.

Spominjam se počitnic pred leti v Južni Afriki. S skupino smo se ob ogledu safarija ustavili in z varne razdalje opazovali čredo slonov. V nekem trenutku se je eden od slonov ustavil in pogledal okoli. Ko je to storil, so se tudi drugi ustavili, in potem, kakor bi si izmenjali neko skrivno, skupno komunikacijo, so nadaljevali svojo pot kot prej. Sloni, pa tudi vse druge živali, uporabljajo način izmenjave informacij, ki ga ljudje še ne razumemo v celoti. Moji psi pogosto čutijo, da se bližam domu, in nekaj minut pred mojim prihodom čakajo ob vhodnih vratih, čeprav me niso mogli videti ali slišati.

Verjamem, da se ljudje nezavedno odpremo in razširimo našo energijo, da lahko informacije našega mentalnega telesa delimo z drugimi. Verjamem, da živali počnejo nekaj podobnega. Kot 'dokaz' tega sem prepričana, da je bila v vašem življenju vsaj ena priložnost, ko ste razmišljali o nekom, ki ga poznate, in po tem, kmalu za tem, bodisi slučajno naleteli na njega, ko ste odšli po svojih običajnih opravkih, bodisi vam je telefoniral. To se je zgodilo zato, ker so se misli in ideje druge osebe razširile skozi zavest in dosegle vaše mentalno telo, kjer ste jih ozavestili. Če si vzamete minuto ali dve, da razmislite o možnostih skupne zavesti, potem sem prepričana, da se boste strinjali, da je možnost pridobivanja znanja in razširjanja idej neskončna. 

Astralno telo

Nahaja se od dvajset do trideset centimetrov od telesa.

Astralno telo je povezano s srčno čakro in to je mesto, kjer se srečata fizično telo in avra, ki združujeta ravnini mentalnega in duhovnega telesa. Na popku lahko najdemo srebrno nit, ki povezuje astralno telo, in sicer zato, da ohranja osebo ozemljeno, povezano z Zemljo. Med astralno projekcijo lahko astralno telo leti skozi prostor in čas. Astralna nit je neskončno dolga in zelo močna, da se ne more pretrgati. 

Kavzalno telo

Od telesa je oddaljeno od devetdeset do sto devetdeset centimetrov.

Ta plast, ki je povezana s kronsko čakro, ima obliko, podobno jajcu. To je od človeškega telesa najbolj oddaljena plast med vsemi sloji avre. Vibrira zelo hitro, namen kavzalnega telesa pa je, da deluje kot podporni mehanizem človeški obliki. Kavzalno telo je močno zgrajeno in beleži vse, kar oseba misli in počne v svojem življenju. Tako kavzalno telo deluje kot banka, ki hrani vse posamezne življenjske izkušnje, tako dobre kot slabe. Spoznanja, ki smo se jih naučili, pa tudi lekcije, ki se jih še moramo, da bi se duša razvijala naprej in povezovala z Božanskim, so shranjeni v tej zunanji plasti avre.

 

Povzeto po knjigi Ozdravimo čakre, ki je na voljo tudi v naši spletni knjigarni.