Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Blumenberg

Na zalogi
SKU
9789616564625
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Orjaški, rumen, sproščen: z očarljivo samoumnevnostjo se v delovni sobi uglednega filozofa Blumenberga neke noči prikaže lev. Profesor se z nekaj truda vendarle obvlada, tudi naslednji dan, ko lev nepričakovano pricaplja na njegovo predavanje in se lagodno sprehodi po predavalnici. Klopi so polne, a očitno ga nihče od poslušalcev ne vidi. Prefinjena študentska potegavščina? Ali pa morda vendarle prej priznanje višje sile - poslednjemu filozofu, ki še zna spoštovati leva?

Dodaj na seznam želja

Orjaški, rumen, sproščen: z očarljivo samoumnevnostjo se v delovni sobi uglednega filozofa Blumenberga neke noči prikaže lev. Profesor se z nekaj truda vendarle obvlada, tudi naslednji dan, ko lev nepričakovano pricaplja na njegovo predavanje in se lagodno sprehodi po predavalnici.

Klopi so polne, a očitno ga nihče od poslušalcev ne vidi. Prefinjena študentska potegavščina? Ali pa morda vendarle prej priznanje višje sile - poslednjemu filozofu, ki še zna spoštovati leva?

Sibylle Lewitscharof je za mojstrsko zastavljeno in stilistično dovršeno literarizirano biografijo nemškega filozofa Hansa Blumenberga prejela vrsto nagrad, med drugim so ji prisodili književno nagrado Wilhelma Raabeja in Kleistovo nagrado. Blumenberg je prej kot hvalnica velikemu filozofu zabaven roman z nadvse simpatičnim razlagalcem sveta, ki se mu tisto nerazložljivo, nepojasnljivo prikaže v podobi prijaznega leva.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616564625
Leto izdaje 2013
Število strani 204
Dimenzije 22,0 x 14,0
Vezava Trda
Izdal KUD Sodobnost International
Avtor Sibylle Lewitscharoff
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Blumenberg
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Blumenberg

Cena 24,90 €