V vrečki ni artiklov.
Bolezen je zdravilo

V slovenski miselni prostor vstopa najmlajša stvaritev iz bogatega opusa Petra Wilberga, filozofa, psihologa, pisca, a najprej in predvsem, raziskovalca človeških podtalnic in prepišnih grebenov.

Čas za branje in premislek ob tem prelomnem delu ne bi mogel biti bolj zrel. Smo pred vrati sezone "gripe in prehladov", in v dobi, ko sta človekova zdravje in bolezen bolj kot kdaj koli prej podvržena patologiji protiživljenjsko organizirane družbe. Zaradi zabrisanih meja med tehnološkim napredkom, interesi finančnih novotvorb, dostojanstvom živih bitij in strahom pred smrtjo, ki se prepletajo znotraj medicinske prakse, ta še nikoli v zgodovini ni tako zelo potrebovala filozofije.

Avtorjevo izurjeno oko mojstrsko preprosto odstira predsodke in razkriva zamolčane predpostavke, ki jih tudi v navidezno objektivni medicini srečamo na vsakem koraku. Zato Bolezen je zdravilo ni zgolj filozofska kritika medicinske tehnokracije, temveč manifest nove, humanistične medicine in življenjskega zdravljenja.

"Z namenom, da bi bila v pomoč tako pacientom kot zdravstvenim delavcem in medicinskim strokovnjakom, ta knjiga izpodbija eno izmed najosnovnejših predpostavk, ki so jo prevzele vse oblike medicine – tako konvencionalna kot ʻalternativnaʼ, tako ʻznanstvenaʼ, ʻtradicionalnaʼ kot ʻduhovnaʼ. Ta predpostavka je v tem, da je bolezen nekaj, kar je treba zdraviti, ne pa, da je zdravilo."

O KNJIGI SO DEJALI:

- Knjiga Petra Wilberga Bolezen je zdravilo je manifest nove, humanistične medicine! 

- Peter Wilberg je eden izmed najpomembnejših neznanih mislecev našega časa. Brez dvoma!

- Morebiti pride čas, ko bo knjiga Bolezen je zdravilo postala učbenik na medicinskih fakultetah? /.../ in obvezno branje za vse, ki se kadar koli znajdemo v vlogi pacienta.

- Ta knjiga ni le orožje, je tudi in predvsem zdravilo.

- "Besede Petra Wilberga delujejo terapevtsko. Znotraj vrveža v naših glavah in srcih, pomagajo ustvariti mirno zatočišče, kjer se lahko smejimo tudi lastni bolezni ... in tako ozdravimo." - Jure Capuder, filozof in terapevt

- "Delo gospoda Wilberga razkriva srčiko v problemu. Namreč zavedanje, da so vse naše depresije, anksioznosti, bolezni in tegobe ... le vhodne duri k naši svobodi. Pove nam, da moramo depresiji verjeti bolj, kot verjamemo Prozacu. Da porazi naših teles in umov v sebi nosijo globok pomen, in da, v resnici, sploh niso 'porazi' ..." - dr. Philip J. Nivatpumin, onkolog iz Baltimorja, ZDA


978-961-274-312-3 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/c/l/clipboard01_9_71.jpg 978-961-274-312-3
21 EUR 2021-04-26 Zaloga: Na zalogi

Bolezen je zdravilo

Bolezen je zdravilo Peter Wilberg

uvod v življenjsko medicino in življenjsko zdravljenje

Z namenom, da bi bila v pomoč tako pacientom kot zdravstvenim delavcem in medicinskim strokovnjakom, ta knjiga izpodbija eno izmed najosnovnejših predpostavk, ki so jo prevzele vse oblike medicine – tako konvencionalna kot ʻalternativnaʼ, tako ʻznanstvenaʼ, ʻtradicionalnaʼ kot ʻduhovnaʼ. Ta predpostavka je v tem, da je bolezen nekaj, kar je treba zdraviti, ne pa, da je zdravilo.
Cena: 21,00 €

Podrobnosti artikla Bolezen je zdravilo

ISBN 978-961-274-312-3
Leto izdaje 2014
Število strani 336
Dimenzije 15,2 x 23,5
Vezava Poltrda
Izdal Založba Sanje
Avtor Peter Wilberg

    Kategorije

O avtorju Bolezen je zdravilo

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).