V vrečki ni artiklov.
Bonton (bonbon) za vsak dan - Namigi za doma, v vrtcu in šoli, službi

V pričujoči knjigi boste našli veliko splošno veljavnih pravil in priporočil o bontonu, ogromno primerov iz prakse in zgodbe, ki so jih avtorici povedali udeleženci njenih predavanj in delavnic. V teh, bolj praktičnih delih so izpostavljene tudi določene situacije, ki nas spravljajo v zadrego in jih je včasih težko predvideti.


Pisati o bontonu in tovrstnih pravilih ni enostavno. Spremebe v družbi so namreč že sestavni del vsakdana in te narekujejo nove smernice tudi na področju bontona. A kljub temu obstajajo brezčasna pravila kulture, dialoga in vedenja, skozi katera se iskrijo vrednote. Prav danes, v tretjem tisočletju, je to izjemno pomembno - biti človek človeku. Ga spoštovati, ceniti, upoštevati, poslušati in razumeti. V prav vsak odnos in stik z drugimi, pa naj bo to na zasebnem ali poslovnem odru življenja, v otroštvu, mladosti ali odrasli dobi, na vasi ali v mestu, v Sloveniji ali kje drugje ..., je namreč pomembno vnesti dostojanstvo in spoštovanje. Pred začetkom pisanja te knjige je avtorica, gospa Irena Potočar Papež, veliko razmišljala o natančnejši vsebini in se spraševala kaj napisati drugače, kaj vnesti v knjigo, česar še nismo nikjer prebrali. So namreč pravila, ki so splošno uveljavljena in o njih pišejo vsi avtorji knjig o poslovnem bontonu. 

Tisto, s čimer je avtorica želela vdihniti knjigi življenje, so njeni primeri iz prakse in zgodbe, ki so jih povedali udeleženci njenih delavnic in predavanj. V teh, bolj praktičnih primerih, izpostavlja nekatere posebne situacije, ki nas spravljajo v zadrego in jih je včasih težko predvideti. Izbrala jih je na podlagi vprašanj, ki ste jih zastavili, ko ste se znašli v konkretni zadregi, povezani s (poslovnim) bontonom. 

O AVTORICI: 
Irena Potočar Papež, univ. dipl. pedagoginja in profesorica slovenščine, NLP praktičarka, mediatorka, predavateljica in jezikovna svetovalka, se navdušuje nad obiljem lepega: lepo prepletenimi besedami, pozitivno energijo in srečnimi ter srčnimi odnosi. Pravi, da nam življenje vsak dan pred obličje naplavi morje priložnosti za učenje in rast. Postavlja nam ovire, ki nas krepijo, in prinaša pozitivne stvari, dogodke in ljudi, zaradi katerih je življenje lepo. Udeležencem predavanj pomaga razpletati komunikacijske vozle, pisati jezikovno pravilna besedila, postavljati in oblikovati cilje, samozavestno nastopati, se ustrezno obnašati v različnih situacijah in okoljih, osebnostno rasti ter zoreti.

Svoje znanje in veščine je poleg formalnega izobraževanja dopolnjevala in mojstrila tudi v različnih organizacijah, kjer je bila zaposlena in/ali je z njimi poslovno sodelovala kot zunanja izvajalka oziroma sodelavka. Svoje poklicno pootovanje je začela v vrtcu, se ustavila za nekaj let v osnovni šoli, se nato podala v srednje šole, v javno upravo in nato v gospodarstvo. Ob vsem tem je delala oziroma dela kot voditeljica in moderatorka različnih prireditev in dogodkov, predavateljica za odrasle, jezikovna svetovalka, radijska in televizijska voditeljica.

Kot samostojna podjetnica s podjetjem Peresa živi svoje poslanstvo, pri delu in med ljudmi neizmerno uživa ter življenje dodaja letom. V delo vnaša primere in osebne izkušnje iz bogate prakse, zaradi česar so njena predavanja in nastopi res samo njeni. Po lani izdani knjižni uspešnici Jezikovna odličnost je tu njena nova knjiga – Bonton (bombon) za vsak dan, s podnaslovom Vedenje za osebno in poslovno odličnost. Privoščite si njeno vsebino v izobilju. 

9789619411308 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/l/e/levicar_potocarpapez_poslovna_odlicnost_ovitek_2016_11_10_h_tisk_338x233mm_naslovnica_v2500pix.jpg 9789619411308
29 EUR 2020-12-04 Zaloga: Na zalogi

Bonton (bonbon) za vsak dan - Namigi za doma, v vrtcu in šoli, službi

Bonton (bonbon) za vsak dan - Namigi za doma, v vrtcu in šoli, službi Irena Potočar Papež

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 145 zlatnikov = 1,45 €.
V pričujoči knjigi boste našli veliko splošno veljavnih pravil in priporočil o bontonu, ogromno primerov iz prakse in zgodbe, ki so jih avtorici povedali udeleženci njenih predavanj in delavnic. V teh, bolj praktičnih delih so izpostavljene tudi določene situacije, ki nas spravljajo v zadrego in jih je včasih težko predvideti. Pisati o bontonu in tovrstnih pravilih ni enostavno. Spremebe v družbi so namreč že sestavni del vsakdana in te narekujejo nove smernice tudi na področju bontona. A kljub temu obstajajo brezčasna pravila kulture, dialoga in vedenja, skozi ka...
Cena: 29,00 €

Podrobnosti artikla Bonton (bonbon) za vsak dan - Namigi za doma, v vrtcu in šoli, službi

ISBN 9789619411308
Leto izdaje 2016
Število strani 188
Dimenzije 16,0 x 23,5
Vezava Trda vezava
Izdal Peresa
Avtor Irena Potočar Papež

O avtorju Bonton (bonbon) za vsak dan - Namigi za doma, v vrtcu in šoli, službi

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).