Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Brezmejna Slovenija

Na zalogi
SKU
9789612822965
Dodaj v primerjavo
Cena 39,90 €

Čudovita knjiga o naši prelepi Sloveniji, z veliko slikami, opisi in nenazadnje, idejami za izlete.

Dodaj na seznam želja

Slovenija

Knjiga Brezmejna Slovenija je nastala pod peresom publicista, urednika in prevajalca Iztoka Ilicha, ki pa sta mu etnološka tematika in varovanje kulturne dediščine zelo blizu. 

Poglavitna vsebina te knjige, ilustrirane z več kot 600 fotografijami in dokumenti, je iskanje odgovora na vprašanje, kaj je našim rojakom, ki so jih vojne in odločitve tujih diplomatov ločile od matice, dajalo moč, da so kljubovali vsem prepovedim in pritiskom ter svojo materinščino, tudi brez šol, ohranili do danes.

Tej občutljivi temi je namenja prvo poglavje Z jezikom smo, a se avtor k njej vrača tudi v nadaljevanju, ko opisuje slikovite stare šege in navade ob cerkvenih in drugih praznikih od Benečije in Rezije prek osrednje Slovenije do Porabja.

Predstavlja jih z življenjskimi zgodbami in spomini pričevalcev z obeh strani današnje meje in v pogovorih z ljudmi, ki se na robovih z jezikom zaznamovanega slovenskega sveta še danes zavzemajo za pravico do ohranjanja svoje temeljne identitete.

Vseskozi je v ospredju tudi želja, da bi to dragoceno dediščino – enako kot tisto, ki jo imajo pred svojim pragom, pa je največkrat ne opazijo – poznali in cenili tudi Slovenci v svoji državi.

Brezmejna Slovenija je knjiga z opisi poti, kot tudi svojevrsten turistični vodnik skozi slovenski kulturni prostor brez meja.

• 6 vsebinskih skolpov: Z jezikom smo – Spomin v ljudeh – Spomin v predmetih –
  Šege ob cerkvenih praznikih – Benečija – izročilo v lesu in
  kamnu – V svet za kruhom
• 30 poglavij
• več kot 600 fotografij

Slovenija je prelepa dežela, raziskujmo jo.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612822965
Leto izdaje 2018
Število strani 320
Dimenzije 29,2 x 23,0
Vezava Trda
Izdal Cankarjeva Založba, d.o.o.
Avtor Iztok Ilich
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Brezmejna Slovenija
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Brezmejna Slovenija

Cena 39,90 €