V vrečki ni artiklov.
Brezmejni um

Brezmejni um

Ste se kdaj vprašali, zakaj nas lahko večina opiše dogodke in kraje, ki jih z običajnimi čuti ne moremo zaznati? Da morda naš jaz oziroma ego nismo v resnici mi sami? Da si je morda treba priznati, da vse, kar doživimo v življenju, vidimo skozi lečo privzgojenih vzorcev in prepričanj, zaradi katerih omejujemo svoje zavedanje na svojih pet čutil? Je morda kaj na brezmejnem in po mnenju kvantnih fizikov nelokalnem zavedanju sebe, ki presega človeško telo in našo predstavo o sebi? Kaj točno je geometrija zavesti, v kakšnem odnosu so si naše zavedanje in čas ter prostor, v katerem nam je bilo dano prijokati na svet? 

Ravno s tem se ukvarja šesta knjiga fizika in pisatelja Russella Targa, katera morda ne bi ugledala luči sveta, če ga ne bi k nadaljnjemu raziskovanju mogočega spodbudila leta 2002 preminula hčerka Elizabeth Targ, ki je kot psihiatrinja širila meje mogočega, in očeta spodbudila k raziskovanju budizma in samouresničitve. A nenazadnje njenemu nastanku botruje tudi njen oče in avtor, ki je leta 1972 začel orati ledino mogočega in soustanovil program Raziskovalnega inštituta Univerze Stanford za raziskovanje razvijanja parapsiholoških sposobnosti in velja za enega od pionirjev nadzorovane jasnovidnosti oziroma telepercepcije (ang. remote viewing). 

Brezmejni um se tako dotika več desetletij raziskovanja remote viewing, ki velja za skupek protokolov oziroma postopkov, s katerimi nezavedni um komunicira z zavestnim umom in se z ene ravni zavesti na drugo prenašajo dragocene informacije. Žal pa zaradi zakoreninjenih predstav o parapsiholoških sposobnostih in izvenčutnem zaznavanju (ESP) ne enega ne drugega pogosto ne jemljemo resno, čeprav zelo veliko znanstvenih raziskav kaže, da človek premore neverjetne zmožnosti za razvijanje obojega. Avtor se pomudi pri poskusih, ki so jih na njegovem inštitutu opravili v sodelovanju z najznamenitejšimi jasnovidci, kot so Ingo Swann, Pat Price in Joe McMoneagle. Brezmejni um pod drobnogled vzame znanstvene in duhovne implikacije kontrolirane jasnovidnosti. S pomočjo razumsko strogega znanstvenega nadzora v laboratorijskih pogojih so na inštitutu SRI razvili tehniko, s pomočjo katere se lahko prav vsak nauči nadzorovane jasnovidnosti. V knjigi bralcem predstavi izčrpne vaje, ki jim bodo pomagale razvijati svoje parapsihološke sposobnosti in vaje za premagovanje vseh šumov v glavi razvijajo sposobnosti nadzorovane jasnovidnosti. Nadzorovana jasnovidnost je mentalna tehnika, ki se je lahko vsak nauči, da lahko katerakoli oseba prejme natančne, deskriptivne informacije iz oddaljenih krajev. Deluje tudi skozi čas in praktiku omogoči vpogled v preteklost, sedanjost in prihodnost. Nadzorovana jasnovidnost prinaša pot raziskovanja sebe in samouresničenja, ki širi omejeno zavedanje zavesti vseh ljudi.  

MNENJA O KNJIGI  

»Targ je v tej knjigi, v kateri pojasnjuje načela 2000 let starih Patandžalijevih jogijskih suter, opravil izjemno delo. V njej pojasnjuje tudi podobna načela budizma in drugih vzhodnjaških tradicij. Pravzaprav nam razloži, kako tudi zahodnjaške tradicije, kot sta krščanstvo in judaizem v svojih mističnih denominacijah, kot je kabala, sledijo podobnim načelom kot vzhodnjaške. Vsi smo povezani med seboj in božje kraljestvo je v nas. Gre za enoten glas in sporočilo mistikov vseh svetovnih veroizpovedi tekom zgodovine.

Ko spoznamo, da smo povezani med seboj, postanemo bolj sočutni drug do drugega in zaživimo v miru.

Targ seveda črno na belem prizna, da vzhodnjaške vere ne spodbujajo razvijanja parapsiholoških sposobnosti, čeprav jih priznavajo. Parapsihološke sposobnosti se razvijejo kot stranski produkt uma, ki se umirja med jogo in meditacijo. Vendar je osnovni namen joge in meditacije duhovne narave. Pomembni so naš duhovni jaz, preseganje iluzije ločenosti, blažena vez z Bogom v sebi in okoli nas.

Za tiste, ki pa jih zanimajo parapsihologija in jasnovidnost, so v knjigi na voljo konkretne vaje, pri čemer avtor vedno znova poudarja, da je treba parapsihološke sposobnosti vedno uporabljati v plemenite namene.«

- Avtor knjig o tej temi in o povezavah med starodavno jogo in Svetim pismom, Sanjay C. Patel, 2017  

»Neprecenljivo delo izkušenega raziskovalca kontrolirane jasnovidnosti, ki je v veliki meri sodeloval pri prvotnem raziskovanju kontrolirane jasnovidnosti na Raziskovalnem inštitutu Univerze Stanford (SRI). Vendar pa knjiga stori še korak naprej: kontrolirane jasnovidnosti ne označi samo za parapsihološko sposobnost, ampak jo predstavi tudi kot orodje za osebni duhovni razvoj, ki dopolnjuje prakse, kot sta meditacija in joga.«

– Victor E. Smith, 2017

Predogled Brezmejnega uma z Russel Targom

Prav tako si poglejte posnetek, kjer Russel Targ govori o znanstvenih in duhovnih posledicah psihičnih sposobnosti:


978-961-7079-12-8 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/b/r/brezmejni-um.jpg 978-961-7079-12-8
29.9 EUR 2021-12-05 Zaloga: Na zalogi

Brezmejni um

Brezmejni um Russell Targ

Vodnik po kontrolirani jasnovidnosti in preobrazbi zavesti

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 70 zlatnikov = 0,70 €.
»Po mojem mnenju je znanost sestavni del preizpraševanja največjega filozofskega vprašanja, ki si ga zastavlja človek: kdo smo? Kar se mene tiče, je tudi edina naloga znanosti, ki šteje,« - pravi avtor Erwin Schrödinger, ki ga v predgovoru knjige Brezmejni um citira avtor.
Cena: 29,90 €
TOP 100

Podrobnosti artikla Brezmejni um

ISBN 978-961-7079-12-8
Leto izdaje 2020
Število strani 176
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Russell Targ

O avtorju Brezmejni um

Russell Targ

Russell Targ

Russell Targ, ki se je rodil 11. aprila 1934, je ameriški fizik, parapsiholog in pisatelj, ki je najbolj zaslovel s svojim raziskovanjem kontrolirane jasnovidnosti oziroma telepercepcije (ang. remote viewing). Targ je najprej zaslovel s pionirskim raziskovanjem laserjev in njihove uporabe. Leta 1972 se je pridružil Raziskovalnemu inštitutu Univerze Stanford (1972), kjer sta se s Haroldom Puthoffom domislila izraza kontrolirana jasnovidnost, ki označuje iskanje vtisov o oddaljenem oziroma za nas nevidnem cilju s parapsihološkimi sredstvi.

Več o Russell Targ

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(12)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Kim

Objavljeno 09.06.2021

Zelo zanimiva in izzivalna knjiga. Sigurno bom

Zelo zanimiva in izzivalna knjiga. Sigurno bom prebrala še več njegovih knjig.

Janja

Objavljeno 11.05.2021

Vsekakor priporočam!

Vsekakor priporočam!

Tadej

Objavljeno 04.05.2021

Knjiga daje bralcu vpogled na nekaj nenavadnega,

Knjiga daje bralcu vpogled na nekaj nenavadnega, nevsakdanjega

Gost

Objavljeno 19.04.2021

Naš um ne pozna meja, samo treba ga je znati

Naš um ne pozna meja, samo treba ga je znati "voditi"

Goran

Objavljeno 12.04.2021

Res prijetno branje. Toliko vsebine in referenc,

Res prijetno branje. Toliko vsebine in referenc, da jo je treba vedno znova brati.

Gost

Objavljeno 12.04.2021

Neprecenljivo delo izkušenega avtorja. Knjiga

Neprecenljivo delo izkušenega avtorja. Knjiga presega oddaljeno gledanje kot psihično spretnost in jo predstavlja kot orodje za osebni duhovni razvoj, ki je sorodno in dopolnjuje meditacijo, jogo itd.

Magdalena

Objavljeno 09.03.2021

Res prijetno branje. Toliko vsebine in referenc,

Res prijetno branje. Toliko vsebine in referenc, da jo je treba vedno znova brati.

Milena

Objavljeno 04.02.2021

odlična knjiga, kaj nam pripovedujejo možgani in

odlična knjiga, kaj nam pripovedujejo možgani in se tega sploh ne zavedamo

Tina

Objavljeno 21.01.2021

Russell ima odlične knjige, sicer sem jih v

Russell ima odlične knjige, sicer sem jih v angleščini veliko že prebrala. Zato me veseli, da se njegove knjige prevajajo.

Simon

Objavljeno 13.11.2020

Všeč mi je, da v knjigo vplete tudi druge veje

Všeč mi je, da v knjigo vplete tudi druge veje vzhodnih tradicij. In potem to vse preplete v odlično napisano knjigo, ki je lepo berljiva, razumljivo napisana.

Klemen

Objavljeno 13.11.2020

Knjiga ti da vpogled povezave med zavednim in

Knjiga ti da vpogled povezave med zavednim in nezavednim umom.

Gost

Objavljeno 13.11.2020

Top!

Top!

Brezmejni um

Cena: 29,90 €
Brezmejni um

Oglejte si tudi