Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Brezplačno - Prihodnost cenovne skrajnosti

Chris Anderson, avtor prodajne uspešnice Dolgi rep (The Long Tail, 2006), nam v knjigi Brezplačno razkriva, kakšna bo prihodnost poslovne dejavnosti in kako izkoristiti brezplačno kot poslovno strategijo in ob tem zaslužiti. Trdi, da bodo uspešna tista podjetja, ki jim bo uspelo izkoristiti poslovne priložnosti, povezane s podarjenimi brezplačnimi stvarmi. Anderson nam predstavi novo brezplačnost – danost, ki presega trženjske zvijače ali navzkrižne subvencije, ter razloži različne modele uporabe moči brezplačnega. Pove, kako biti konkurenčen, kadar vaši tekmeci podarjajo stvari, ki jih sami poskušate prodati. Analizira, kaj ta skrajnostna zamisel pomeni za svetovno gospodarstvo, in razloži, kako je nično ceno mogoče uporabiti v korist porabnikov in podjetij. Še posebno na digitalnem trgu, kjer je to najbolj učinkovita cena, ki se ji ni mogoče izogniti (na primer podarite osnovno različico programa in zaračunajte obogateno). Oriše zgodovino določanja cen in pojasni, da so miselni transakcijski stroškov porabnikov ob stiku s ceno nič popolnoma drugačni od tistih ob srečanju z zelo nizko ceno. Anderson v knjigi opozori na številne pomisleke o brezplačnem: na primer, da brezplačno kosilo ne obstaja ter da brezplačno spodbuja piratstvo in ustvarja generacijo, ki ničesar ne ceni. Dotakne pa se tudi brezplačnega v obdobju gospodarske krize in konča s seznamom 50 najbolj znanih poslovnih modelov, ki temeljijo na njem. Chris Anderson je glavni urednik revije Wired in nekdanji urednik za ameriško gospodarstvo v Economistu. Poklicno pot je začel pri vodilnih znanstvenih revijah, Science in Nature.
Dodaj na seznam želja

Chris Anderson, avtor prodajne uspešnice Dolgi rep (The Long Tail, 2006), nam v knjigi Brezplačno razkriva, kakšna bo prihodnost poslovne dejavnosti in kako izkoristiti brezplačno kot poslovno strategijo in ob tem zaslužiti. Trdi, da bodo uspešna tista podjetja, ki jim bo uspelo izkoristiti poslovne priložnosti, povezane s podarjenimi brezplačnimi stvarmi. 

Anderson nam predstavi novo brezplačnost – danost, ki presega trženjske zvijače ali navzkrižne subvencije, ter razloži različne modele uporabe moči brezplačnega. Pove, kako biti konkurenčen, kadar vaši tekmeci podarjajo stvari, ki jih sami poskušate prodati. Analizira, kaj ta skrajnostna zamisel pomeni za svetovno gospodarstvo, in razloži, kako je nično ceno mogoče uporabiti v korist porabnikov in podjetij. Še posebno na digitalnem trgu, kjer je to najbolj učinkovita cena, ki se ji ni mogoče izogniti (na primer podarite osnovno različico programa in zaračunajte obogateno). 

Oriše zgodovino določanja cen in pojasni, da so miselni transakcijski stroškov porabnikov ob stiku s ceno nič popolnoma drugačni od tistih ob srečanju z zelo nizko ceno. Anderson v knjigi opozori na številne pomisleke o brezplačnem: na primer, da brezplačno kosilo ne obstaja ter da brezplačno spodbuja piratstvo in ustvarja generacijo, ki ničesar ne ceni. 

Dotakne pa se tudi brezplačnega v obdobju gospodarske krize in konča s seznamom 50 najbolj znanih poslovnih modelov, ki temeljijo na njem. Chris Anderson je glavni urednik revije Wired in nekdanji urednik za ameriško gospodarstvo v Economistu. Poklicno pot je začel pri vodilnih znanstvenih revijah, Science in Nature.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6541-34-3
Leto izdaje 2011
Število strani 267
Dimenzije 14,5 x 21,0
Avtor Chris Anderson
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Brezplačno - Prihodnost cenovne skrajnosti
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Brezplačno - Prihodnost cenovne skrajnosti

Cena 27,50 €