Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Čar gozda v slovenski lju

Na zalogi
SKU
9789616979337
Dodaj v primerjavo
Cena 35,00 €

Naš človek je vedno bil povezan z gozdom s tisto prabitno močjo, ki je v naši deželi omogočila življenje. Drevo je spremljalo našega človeka od lesene zibelke do lesene krste. Hišo je v večini naših pokrajin zgradil iz lesa, naredil leseno mizo, lesen stol in leseno skrinjo. Jedel je z leseno žlico iz lesene sklede. oral je z drevesno rogovilo, ki jo je imenoval drevo tudi pe dolgo po tem, ko rezilo pluga ni bilo več leseno.

Dodaj na seznam želja

Gozd

Gozdovi so neločljivo povezani z družbo in njeno dediščino, odnos do gozda pa je odraz kulture družbe. V Sloveniji smo zavezani vrednotam trajnostnega, sonaravnega in mnogonamenskega gospodarjenja z gozdovi, ki so jih zasnovali predniki, jih prenašali iz roda v rod, sodobna gozdarska stroka pa jih razvija naprej.

V gospodarjenje z gozdom je vključeno tudi varovanje naravne in kulturne dediščine v gozdovih. Gozd je ključni element trajnostnega razvoja. Simbioza z Gozdom, Naravo in viri ter človekom, daje pridih vseživljenjskega snovanja učenja in medgeneracijskega druženja. Gozdovi, v katerih potekajo procesi podobni naravnim procesom in kjer zgradba in oblika sestojev nista bistveno spremenjeni bodo tisti, ki se bodo v prihodnje znali prilagoditi najrazličnejšim spremembam. Se sliši enostavno?

Ko se današnja znanost skloni do znanja preprostega ljudstva, a se obenem zaveda, da ima svoje korenine ravno v stoletnih izkušnjah tega istega ljudskega znanja – je to lepo in dragoceno priznanje, ki velja za vse stroke. Tiho medsebojno spoštovanje med znanostjo in ljudskim znanjem odmeva z enako žlahtnostjo, kot če ljudska pesem zazveni s koncertnega odra.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616979337
Leto izdaje 2020
Število strani 190
Dimenzije 23,5 x 20,5
Vezava Trda
Izdal Društvo Naše gore list
Avtor Dušica Kunaver
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Čar gozda v slovenski ljudski dediščini
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Čar gozda v slovenski lju

Cena 35,00 €