V vrečki ni artiklov.
Čarovnica iz Portobella

V tem vznemirljivem in presenetljivem romanu pripoveduje Paulo Coelho zgodbo o edinstveni ženski, o glasovih ljudi, ki so jo poznali in jo spremljali v odločilnih trenutkih njenega življenja.  

Kako najti pogum, da bomo to kar smo - četudi nismo prepričani, kdo pravzaprav smo? 

To je osrednje vprašanje romana Čarovnica iz Portobella. Gre za zgodbo o skrivnostni mladi ženski po imenu Athena. O njej pripovedujejo mnogi, ki so jo dobro poznali - ali je skoraj sploh niso poznali. Med njimi so: 

"Ljudje ustvarijo resničnost, zatem pa postanejo žrtve te resničnosti. Athena se je temu uprla - in plačala visoko ceno." - Heron Ryan, novinar 

"Athena me je izkoristila in z menoj manipulirala, ne ozirajoč se na moja čustva. Bila je moja učiteljica, zadolžena za prenašanje svetih misterijev, za prebujanje nepoznane energije, ki jo imamo vsi. Ko se odtisnemo v to nepoznano morje, slepo verjamemo tistim, ki nas vodijo, in smo prepričani, da vedo več od nas." - Andrea McCain, igralka 

"Athenin velik problem je bil v tem, da je bila v enaindvajsetem stoletju ženska dvaindvajsetega stoletja, česar ni prikrivala. Je za to plačala visoko ceno?" - Deirdre O'Neill, znana kot Edda

Tako kot Alkimist je tudi Čarovnica iz Portobella ena tistih zgodb, ki spremenijo bralčevo dojemanje ljubezni, strasti in žrtvovanja.

978-961-6468-37-4 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/_/a/_arov.jpg 978-961-6468-37-4
7.9 EUR 2021-10-03 Zaloga: Na zalogi
-58%

Čarovnica iz Portobella

Čarovnica iz Portobella Paulo Coelho

Kako najti pogum, da bomo to, kar smo - četudi nismo prepričani, kdo pravzaprav smo? To je osrednje vprašanje romana Čarovnica iz Portobella, novega dela Paula Coelha, avtorja mednarodnih bestselerjev. Tako kot Alkimist je tudi Čarovnica iz Portobella ena tistih zgodb, ki spremenijo bralčevo dojemanje ljubezni, strasti in žrtvovanja.

Vroča cena: 7,90 €

Prihranek: 11,00 € (58%)

Redna cena: 18,90 €

Podrobnosti artikla Čarovnica iz Portobella

ISBN 978-961-6468-37-4
Leto izdaje 2007
Število strani 267
Dimenzije 12,0 x 20,0
Vezava Trda vezava
Izdal Založba VBZ
Avtor Paulo Coelho

O avtorju Čarovnica iz Portobella

Paulo Coelho

Paulo Coelho

Paulo Coelho (1947), brazilski pisatelj se je rodil v Rio de Janeiru, kjer je obiskoval jezuitsko šolo; tako je njegovo mladost pomembno zaznamovala vera. Tudi njegovi starši so bili strogo religiozni in konservativni. Kasneje je študiral pravo, a je študij opustil ter odšel na potovanje po Mehiki, Peruju, Boliviji, Čilu, Evropi in Severni Ameriki. Po dveh letih se je vrnil v Brazilijo ter začel pisati besedila za popularno glasbo. Coelho je bil vseskozi politično angažiran. Nanj je pomembno vplivalo spoznanje z deli spornega angleškega mistika Aleisterja Crowleyja; spoznanje je vplivalo tako na njegova besedila kot tudi na ustanovitev protikomunistične organizacije Alternativna družba. Alternativna družba se je zavzemala za anarhistične vrednote. Brazilska policija je priprla vse pomembne člane organizacije, tudi Coelha in Seixasa. Med aretacijo naj bi bila oba žrtvi mučenj. V priporu se je samopoškodoval in sodišče ga je spoznalo kot duševno neprištevnega ter ga zato izpustilo.

Med leti 1974 in 1976 je napisal skupno 65 rokovskih pesmi, ki so postale v Braziliji zelo popularne. Coelho se je zanimal za različne alternativne načine življenja, med drugim za ideologijo Hare Krišna. Leta 1977 je skupaj s prvo ženo zapustil Brazilijo in eno leto živel v Londonu, kjer se je posvetil pisateljevanju, a ni požel uspeha. Po vrnitvi v Brazilijo je bil tri mesece zaposlen kot vodja založbe, nato pa tudi kot urednik glasbene revije in lastnega časnika. Nenadoma se je odpovedal poklicnim ambicijam in se ločil od svoje žene.

Na nekem potovanju po Evropi je skupaj s prijateljico in kasnejšo ženo Cristino obiskal koncentracijsko taborišče v Dachauju. Coelho je pravil, da je tam doživel vizijo, v kateri se mu je prikazal moški, ki ga je čez dva meseca zopet srečal v amsterdamski kavarni. V pogovoru ga je moški prepričal, da je prestopil v katoliško vero in šel na romanje v Santiago de Compostela. Med letoma 1980 in 1985 je Coelho živel odmaknjen v enem od starih španskih katoliških redov, kjer je študiral krščanski simbolni jezik. Nemara je šlo za red z imenom R.A.M. (Regnus Agnus Mundi), ki je bil ustanovljen leta 1492. Leta 1986 se je naposled odločil za romanje v Santiago de Compostela. Paulo Coelho je prvi zahodnjaški nemuslimanski pisatelj, ki je obiskal Iran po revoluciji leta 1979. 

25. julija 2002 je Coelho prejel najbolj prestižno nagrado za brazilske pisatelje - postal je član akademije z nazivom „Academia Brasileira de Letras“ (Brazilska akademija družbenih ved), katere naloga je med drugim tudi skrb za portugalščino. Je tudi svetovalec Unescovega projekta „Convergences spirituelles et dialogues interculturels“, ki se ukvarja z medkulturnim dialogom. Z lastnim premoženjem je ustanovil sklad „Instituto Paulo Coelho“, ki pomaga ubožnim otrokom in starostnikom ter podpira prevajanje brazilskega leposlovja v tuje jezike.

Coelho je prodal preko 86 milijard knjig v več kot 150 državah sveta. Njegova dela so bila prevedena v 56 jezikov, tudi v slovenščino. Knjige vsebujejo številne avtobiografske prvine; v njih opisuje dežele in pokrajine, ki jih je sam obiskal. Njegov jezik je preprost in skop. Vključuje številne verske, simbolne in metafizične elemente. Velikokrat v zgodbo vplete svetopisemske in spiritualistične motive. Kot motivi se v njegovih delih često pojavljajo ljubezen do druge osebe kot nasprotje ljubezni do sebe, iskanje življenjskega smisla, spiritualistična samoizpopolnitev. Svetovni uspeh je Coelho požel zlasti z romanom Alkimist, ki je bil doslej preveden v 56 jezikov. Coelho sodi med svetovno najbolje znane avtorje in je doslej najbolje prodajan pisatelj, ki piše v portugalščini. 

Več o Paulo Coelho

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

SIMONA

Objavljeno 12.09.2014

Brez besed.... Popolno!!

Brez besed.... Popolno!!

PETRICIJA

Objavljeno 12.09.2014

Še ena odlična knjiga izpod peresa Coelha. Govori

Še ena odlična knjiga izpod peresa Coelha. Govori o samospoznavanju, o pogumu, ki je potreben za to, da sledimo svoji poti. Odlična knjiga, priporočam.

MATEJA

Objavljeno 12.09.2014

Zelo dobra knjiga.

Zelo dobra knjiga.

JOŽEF

Objavljeno 12.09.2014

res odlična knjiga za večerno branje

res odlična knjiga za večerno branje

Čarovnica iz Portobella

Paulo Coelho

Vroča cena: 7,90 €

Prihranek: 11,00 € (58%)

Redna cena: 18,90 €

Čarovnica iz Portobella

Oglejte si tudi