V vrečki ni artiklov.

Charles Bukowski

Charles Bukowski je nedvomno eden najbolj znanih in tudi najbolj prevajanih ameriških piscev dvajsetega stoletja, gotovo pa največji kar jih je svetu dal Los Angeles. Rodil se je leta 1920 v Nemčiji, kjer je njegov oče služil vojski. Ko je imel tri leta, se je družina preselila v Los Angeles.

Velika depresija, ki je imela takrat v primežu ameriško gospodarstvo, je močno vplivala tudi na Charlesovo družino: živeli so v veliki revščini, oče je bil pogosto nasilen do sina in žene. Tako je Charles že kmalu zapustil dom in se podal na dolgotrajno pot brezciljnega blodenja. Ogromno je popival, potoval okrog praktično brez denarja, kar je ga je zaslužil s težaškimi deli, je v glavnem porabil za pijačo in ženske. Nekaj časa je obiskoval predavanja iz novinarstva na mestnem kolidžu, vendar je šolanje kmalu opustil. Močan pečat v njegovi življenjski zgodbi je pustila pošta, saj je kot nočni uradnik na neki kalifornijski pošti delal kar 12 let. Svojo kariero poštnega uradnika je zaključil leta 1970, ko mu je takrat že znanemu zaradi objav pesmi, direktor založbe Black Sparow ponudil mesečno štipendijo 100 dolarjev v zameno za objavo vsega kar bo pač napisal.

Čeprav je potem njegova slava začela naraščati, svojega načina življenja ni nikoli opustil. Na stara leta je bil bogat in slaven in lahko si je privoščil tudi famoznega črnega BMW-ja. Umrl je spomladi leta 1994, zaradi levkemije.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani