V vrečki ni artiklov.

Chris Idzikowski

Dr. Chris Idzikowski je direktor Ocenjevalne in svetovalne službe za spanje v Spalnem centru v Edinburghu. S proučevanjem spanca se je pričel ukvarjati pred več kot tridesetimi leti, ko je delal v Laboratoriju za spanje pod okriljem profesorja Iana Oswalda na Univerzi v Edinburghu.

Chris Idzikowski

Kot vodilni strokovnjak za motnje spanja je Chris Idzikowski deloval kot predsednik Britanske skupnosti za spanje in Kraljevskega zdravniškega foruma o spancu in z njim povezanih motnjah. Prav tako je deloval v okviru Evropske družbe za raziskovanje spanja in Ameriške fundacije za zdrav spanec.

Zanimanje Chrisa Idzikowskega za raziskovanje spanja se je začelo v Edinburghu, kjer je doktoriral v sodelovanju s profesorjem  Ianom Oswaldom, britanskim očetom, ustanoviteljem raziskav spanja. Chris Idzikowski je bil častni član britanskega združenja za spanje, nato pa je postal ustanovni predsednik foruma kraljevskega združenja medicine o spanju in njegovih motnjah in je vodil njegov prehod v oddelek za medicino spanja.

Chris Idzikowski je imel veliko častnih imenovanj, tako zdravstvenih organov (Oxford) kot univerze (npr. Queen's University of Belfast, gostujoči profesor, Univerza Surrey), prispeval je tudi k različnim dobrodelnim organizacijam, povezanim s spanjem (npr. Finski Unettomat), objavil je tudi številne prispevke in knjige o spanju.

Trenutno je Chris Idzikowski direktor centra za spanje v Edinburghu, psiholog svetovalec v londonskem centru za spanje in direktor v Sleep Assessment and Advisory Service in Belfast.

Chris Idzikowski je avtor del: The Insomnia Kit (1999), Serotonin, Sleep and Mental Disorder (1991) in Sleep (2007). Deluje kot svetovalec za spanje v podjetju British Airway's in kot redni kolumnist pri različnih časopisih.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani