V vrečki ni artiklov.

Chris Prentiss

Chriss Prentiss (uporablja tudi psevdonim Wu Wei) je soustanovitelj in soupravljavec Passagesa, centra za zdravljenje zasvojenosti z nedovoljenimi drogami v Malibuju v Kaliforniji, ter avtor knjige The Alcoholism and Addiction Cure: A Holistic Approach to Total recovery. Napisal je tudi ducat knjig o kitajski filozofiji in osebni rasti. 

Avtor je znan predvsem zaradi svojih interpretacij I Chinga ali Yi Jinga, saj je težko razumljive heksagrame približal širokemu krogu bralcev. Prentiss vodi tudi psihološko delavnico v južni Kaliforniji. Je pisec, producent in režiser igranih filmov. Z ženo Lyn živita v Malibuju v Kaliforniji.

Chris Prentiss

Sin Chrisa Prentissa je bil 10 let hudo zasvojen z marihuano, alkoholom, kokainom in heroinom. Pri komaj 18 letih je v solzah priznal in rekel: "Oče, zasvojen sem s heroinom." Takrat Chris Prentiss ni veliko vedel o heroinu; kako smrtonosen je in kako močno lahko zasvoji. Vedno je bil pozitiven, zato je tudi sedaj rekel: "Ne skrbi Pax, uredili bomo to." Z malo znanja ki ga je imel o drogah, se je boril, da bi rešil Paxovo življenje in to je trajalo več let. Nekajkrat  ga je skoraj izgubil zaradi predoziranja; nekoč so ga trgovci z mamili hudo pretepli, da je moral iti v bolnišnico.

Poskusili so vse, da bi Pax ostal trezen. Odpeljali so ga k psihiatrom, psihologom in specialistom za odvisnosti. Vse, kar so slišali, je bila vedno znova ista zgodba: "Zasvojenost je bolezen. Zasvojenost je neozdravljiva, vaš sin pa bo odvisnik do konca življenja. Najboljše, kar lahko stori je, da se nauči živeti z zasvojenostjo. Uvedite ga v program 12 korakov in poskrbite, da bo ostal v programu, dokler živi. " Vsakič, ko je Chris Prentiss to slišal, mu je srce zastalo. Bilo je, kot da je Pax obsojen na dosmrtno ječo brez upanja na pogojno kazen.

Pax je odšel v center za zdravljenje, kjer so uporabljali program z 12 koraki - 30 dnevni, 60 dnevni in 90 dnevni programi. Nič ni delovalo. Po prihodu domov se je odvisnost vrnila. Odločen, da bo ostal v programu v 12 korakih, je Pax hodil na neskončne sestanke, toda vse, kar je slišal, je bilo: "Nekoč alkoholik, vedno alkoholik" in "Enkrat odvisnik, vedno odvisnik". Chris Prentiss je verjel, da so takšni slogani uničevalni  - ponavljanje le-teh krepi odvisnost. Slogani so samo-izpolnjujoče se prerokbe in ne tiste, za katere je hotel, da se jih Pax nauči.

Chris Prentiss je verjel, da obstaja razlog, zakaj je Pax postal odvisen od drog. V srcu je vedel, da bo lahko, če bo našel ta razlog, rešil Paxa.

Leta so se borili za Paxovo življenje. Čeprav so jim vsi povedali, da je ozdravitev od odvisnost nemogoča, vseeno niso obupali nad iskanjem pomoči. Po dolgih letih brezplodnega iskanja je Chris Prentiss končno rekel sinu: "Pomoč, ki jo potrebuješ, ni tam »zunaj«. Če za tebe ne ustvarimo drugačnega programa, nekaj povsem novega, morda ne boš nikoli našel pomoči, ki jo potrebuješ."

Celovit program, ki ni potekal v 12 korakih, so ustvarili za Paxa Ta program se sedaj imenuje Passage. Program temelji predvsem na iskanju "zakaj" je prošlo do zasvojenosti. Seveda to, da ugotovimo »zakaj«, ni konec poti. Samo z odkritjem in ozdravitve razloga, je možna ozdravitev.

Droge in alkohol niso problem. Problem je tisti, kateri te vodi v odvisnost. 

Pax je končno odkril svoj vzrok zasvojenosti in vedeli so, da je svoboden; nikoli več ne bo užival drog ali alkohola. Nekaj tednov kasneje je Pax rekel: "Poglej, oče, vemo kako to storiti. Odprimo center za zdravljenje in ponudimo program ki me je rešil, tudi drugim odvisnikom."

Ta program sedaj uporabljajo kot standard za zdravljenje odvisnosti. Program je pomagal na tisoče ljudem, kateri so se uspešno odvadili odvisnosti od drog in alkohola.

Pax in Criss Prentis so soustanovili centre za zdravljenje odvisnosti Passage, da bi pomagali odvisnikom, da se premaknjo od mesta, kjer so zdaj. Pomagajo jim do trezennosti z zdravim in srečnim življenjem. Kar ponujajo, je edinstveno.

Pax in Chris Prentiss sta to prebrodila ... iz prve roke. Vesta, kaj deluje in kaj ne.

Knjige Chrisa Prentissa: Zen in umetnost doživljanja sreče81 svetovnih skrivnosti, Bodi kar hočeš & Vzemi kar hočešZakon ljubezni, Modrost Yi Jinga 

EKSLUZIVNI INTERVJU Z AVTORJEM >>

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani