V vrečki ni artiklov.
.Cilkina pot - MV

Auschwitz

Izpod peresa avtorice Tetovatorja iz Auschwitza, svetovne uspešnice z več milijoni prodanih izvodov, prihaja nov roman, zasnovan na resnični zgodbi o ljubezni in vzdržljivosti. Cilkina pot je mogočen dokaz zmagoslavja neupogljive človeške volje. Ganila vas bo do solz, pa vendar vas bo zelo pozitivno presenetila in razveselila z močno in gorečo odločnostjo ženske, da bo preživela navkljub vsemu. 

Cecilia »Cilka« Klein ima rosnih 16 let, ko jo leta 1942 odpeljejo v koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau. Višji častnik Schwarzhuber opazi njene lepe dolge lase in si jo prisvoji za priležnico. Cilka se kar hitro nauči, da upiranje ne prinese ničesar dobrega in da je najpomembneje ostati močan. Ker ni umrla od lakote ali v plinski celici, jo po osvoboditvi taborišča obtožijo sodelovanja s sovražnikom. Pošljejo jo v odročen, pust in neusmiljen gulag Vorkuta nad severnim tečajnikom, kjer jo čaka več kot deset let prisilnega dela.

Nedolžna Cilka se kot vnovična taboriščna zapornica še drugič sooči z grozljivo znanimi izzivi. K sreči naredi vtis na zdravnico, in ta jo vzame pod svoje okrilje, tako da Cilka v nepredstavljivo težkih in krutih okoliščinah pomaga bolnim. Požrtvovalno se bori za vse ranjene, a ko pride v njeno oskrbo moški po imenu Aleksandr, Cilka spozna, da je kljub vsemu, kar je morala pretrpeti, v njenem srcu še vedno dovolj prostora za ljubezen ... Njena lepota jo je rešila ... in obsodila.


O KNJIGI SO DEJALI:

»Zgodovina nikoli zlahka ne izda svojih skrivnosti. Toda zgodbe, kot je Cilkina, si zaslužijo ugledati luč sveta ... Bila je komajda dekle, ki je odraslo v žensko, in to v najpogumnejšo osebo, kar jih je Lale Sokolov spoznal.« – Heather Morris

»Cilkin izjemni pogum ob soočenju z zlom in njena odločenost, da bo preživela ne glede na vse, bosta ostala z vami še dolgo po tem, ko boste prebrali to pretresljivo knjigo.« – Sunday Express

»Bila je najpogumnejša oseba, kar sem jih kdaj spoznal.« – Lale Sokolov, tetovator iz Auschwitza

9789619490679 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/c/i/cilkina-pot.jpg 9789619490679
14.99 EUR 2021-01-30 Zaloga: Na zalogi

.Cilkina pot - MV

.Cilkina pot - MV Heather Morris

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 74 zlatnikov = 0,74 €.
Iz deklice v žensko, iz ženske v medicisnko sestro ... Cilkina pot osvetljuje vzdržljivost človeškega duha ... in volje do rpeživetja.
Cena: 14,99 €

Podrobnosti artikla .Cilkina pot - MV

ISBN 9789619490679
Leto izdaje 2020
Število strani 448
Dimenzije 12,5 x 19,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Hiša knjig
Avtor Heather Morris

O avtorju .Cilkina pot - MV

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).