Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Človek, ki je zavrnil nebesa

Na zalogi
SKU
978-961-7079-18-0
Dodaj v primerjavo
Vroča cena 11,00 €
Prihranek 7,90 € (-41.8%)
Redna cena 18,90 €

Zakaj je humor tako globoko cenjen? Smeh je eden največjih užitkov v življenju. Radost je temelj našega obstoja.

Dodaj na seznam želja

Yogananda

Yogananda je klasično definicijo Boga, ki jo je podal Swami Shankarananda, prevedel z besedami Sat-chid-ananda – vseobstoječa, vsezavedajoča se, vedno nova radost. Yogananda je k starodavni definiciji dodal še »nov«.

Yogananda je pojasnil, da je Bog postal Njegova kreacija, kar pomeni, da obstaja vse življenje, ima zavest in v sebi prirojeno radost. Zaradi tega prav vsi ljudje iščejo srečo. V naši naravi je, da smo srečni, in iskanje sreče nas vse motivira. 

Mojster je tisti, ki je svojo zavest združil s satchidanando, zaradi česar je mojstrova globoko radost vsem jasno vidna. Nekateri to radost na zunaj izražajo z značajem, drugi so resnejši, toda v njihovih očeh odseva neusahljiva radost, ki jo je čutiti v njihovi bližini. 

Yoganandova izkušnja življenja, njegova izkušnja cilja vsega živega je bila polna radosti. Vedno je živel v radosti in se trudil, da bi jo tudi v drugih obudil. Čeprav je znal biti tudi zelo resen, kadar so to zahtevale življenjske okoliščine, je v najbolj nepričakovanih trenutkih in situacijah izrazil tudi globoko radost. 

Spontani humor v tej knjigi je posledica Yoganandove globoke radosti. S humorjem je izražal pomembne duhovne principe, včasih pa je ob pomoči humorja svojim učencem pomagal, da so se naučili dragocenih lekcij, ki jih med običajnimi predavanji nikoli ne bi mogli usvojiti. 

Večina humorja v tej knjigi izhaja iz Yoganandovih zapisov. Vključene so tudi izkušnje z Mojstrom, ki prikazujejo njegovega igrivega duha. Te je popisal Swami Kriyananda v letih, ko ga je uril Yogananda osebno, ali pa iz zgodb, ki so jih z njim delili drugi učenci, ki so mu bili blizu. 

Primerno se zdi, da je v serijo del o globoki modrosti Yoganande vključena tudi knjiga, posvečena njegovemu humorju. Yoganandove temeljne duhovne modrosti so bile vedno predstavljene z lahkotnostjo, ki je globoko ukoreninjena v Božji radosti. V tem delu je moč najti tudi njegove osebne zapise in številne zgodbe njegovega učenca Swamija Kriyanande, ki so nam omogočile vpogled v to, kako je Mojster poučeval, ljubil in živel.

Vsebina te knjige je hkrati igriva in resna. Temeljno sporočilo pa je, da je radost vselej v nas. Tam jo moramo iskati in jo vselej deliti z drugimi. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7079-18-0
Leto izdaje 2021
Število strani 200
Dimenzije 14,2 x 17,5
Vezava Mehka
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Paramhansa Yogananda
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Človek, ki je zavrnil nebesa
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Človek, ki je zavrnil nebesa

Vroča cena 11,00 €
Prihranek 7,90 € (-41.8%)
Redna cena 18,90 €