V vrečki ni artiklov.
Človek: Navodila za uporabo (4. dopolnjena izdaja)
Pred bralci je že četrto utelešenje knjige Človek: Navodila za uporaboČetrta izdaja, izčiščena, dopolnjena in predelana.

"Vsaka dejavnost, ki ni ustvarjalna ali igriva, je potrata človeških potencialov. Edini cilj dela je izraziti dušo in se veseliti. Če predstave in vero usmerimo k naravnim sistemom in ne pustimo medijem, da vlečejo našo pozornost k umetnim, lahko Zemlji dejansko povrnemo harmonijo rajskega vrta. Samo upati si moramo izstopiti iz kolesja …"  - Nara Petrovič

Iz telesa in izpod peresa Nare Petroviča prihaja dodobra izčiščena in oplemenitena izdaja dela, ki si je med slovenskimi ljubitelji sonaravnega načina življenja prislužila že domala kultni značaj. To ni le knjiga, temveč terapevtski pripomoček, ki poleg čudenja nad rutinskim vsakdanom naše družbe prinaša tudi orodja za samopopravilo. 

A ne v obliki bližnjic, pripomočkov, diet, nasvetov, teorij in pridig, temveč z osvetlitvijo naše temeljne narave. Zato v množici priročniške literature o "zdravem načinu življenja" Človek izstopa z močjo surove resnice, ki spregovori skozi živalskost naših teles.

Glede na diagnozo družbene bolezni, ki jo prebolevamo na plečih lastnih teles, zato pretresljiva preprostost Človeka s ponovnim rojstvom dobiva vedno večjo terapevtsko veljavo. Z malo idealizma in povsem brez cinizma si upamo trditi, da je to knjiga, ki sodi v vse vrtce, šole in na zrelostne izpite, kot priložena "navodila za uporabo" morebiti že v porodnišnice.

Kolikor poznam filozofsko, terapevtsko, ekološko, družbenokritično, alternativno sceno, je Nara definitivno avantgarda. Ne le v Sloveniji, temveč tudi v svetu. Mislim, da je zaradi kombinacije "robinzonskega" načina življenja, lucidnosti, uvida v družbene procese ... res edinstven. Ni le teoretik, kritik sistema, vsakodnevnih, s kapitalistično ideologijo okuženih navad, ampak tudi eden redkih ljudi, ki ima konkretno vizijo družbenih, človeku prijaznejših alternativ sedanjega sistema in načina življenja. Ne le vizijo, tudi razdelano metodo, kako do tja priti. Zame je on, tudi s političnega vidika, družbeni terapevt prihodnosti. Jure Capuder


10270 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/c/l/clovek.jpg 978-961-274-269-0
17.9 EUR 2021-08-02 Zaloga: Na zalogi

Človek: Navodila za uporabo (4. dopolnjena izdaja)

Človek: Navodila za uporabo (4. dopolnjena izdaja) Nara Petrovič

Pred bralci je že četrto utelešenje knjige Človek: Navodila za uporabo. Iz telesa in izpod peresa Nare Petroviča prihaja dodobra izčiščena in oplemenitena izdaja dela, ki si je med slovenskimi ljubitelji sonaravnega načina življenja prislužila že domala kultni značaj. To ni le knjiga, temveč terapevtski pripomoček, ki poleg čudenja nad rutinskim vsakdanom naše družbe prinaša tudi orodja za samopopravilo.
Cena: 17,90 €

Podrobnosti artikla Človek: Navodila za uporabo (4. dopolnjena izdaja)

ISBN 978-961-274-269-0
Leto izdaje 2014
Število strani 240
Dimenzije 12,5 x 19,8
Vezava Ne
Izdal Založba Sanje
Avtor Nara Petrovič

    Kategorije

O avtorju Človek: Navodila za uporabo (4. dopolnjena izdaja)

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).