Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Človeško telo od pradavni

Na zalogi
SKU
9789617050776
Dodaj v primerjavo
Cena 26,90 €

Knjiga Človeško telo od pradavnine do današnjih dni je sintetična in interdisciplinarna knjiga na presečišču antropologije vsakdanjega življenja, sociologije, zgodovine in biologije, v kateri skuša avtor nazorno pokazati, kako in zakaj se je človeško telo spremenilo v zadnjih tristo tisoč letih, odkar se je v procesu evolucije formiral Homo sapiens. 

Dodaj na seznam želja

Človek

Cregan-Reid izhaja iz podmene, da je človekovo telo izpostavljeno velikemu spreminjanju človekovega življenjskega stila, še posebej od začetka kmetijske revolucije pred približno dvanajst tisoč leti.

Cregan-Reid trdi, da je sedanje družbeno človekovo telo, torej telo znotraj razvoja človekove civilizacije, že četrta ali celo peta različica prvotne verzije Homo sapiensa. Od kmetijskega načina se je telo spreminjalo še naprej, v zadnjem tisočletju se je prilagodilo meščanskemu načinu bivanja, sledil je industrijski način bivanja, ki se je začel pred približno četrt tisočletja, potem pa se še nadalje prilagaja postindustrijskemu načinu življenja, ki smo mu priča v 21. stoletju. Vsaka od teh premen je človekovo telo postavila pred nove izzive, ga obremenila ter tudi poškodovala.

Avtor pri svoji analizi človekove zgodovine izhaja iz širokega nabora podatkov, raziskuje človekov prvotni življenjski stil, predstavlja mnoge anatomske in druge telesne spremembe ter posledične civilizacijske bolezni in napoveduje, kako bo na naše telo učinkovala izpostavljenost tehnološkemu napredku ter antropocenu nasploh.
Človeško telo od pradavnine do današnjih dni je knjiga o tem, kako svet, ki ga spreminjamo in soustvarjamo, spreminja naša telesa ter vpliva na to, kako se v tem novem okolju na novo izražajo naše prvotne genske zasnove.

Financial Times je knjigo proglasil za znanstveno knjigo leta, do sedaj pa je bila prevedena že v deset jezikov.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050776
Leto izdaje 2021
Število strani 451
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Vybarr Cregan-Reid
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Človeško telo od pradavnine do današnjih dni
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Človeško telo od pradavni

Cena 26,90 €