V vrečki ni artiklov.
Črna sibirska čaga iz Altaja

Sibirska čaga

Sibirska čaga zavzema prvo mesto na lestvici ORAC, ki klasificira rastline in gobe po antioksidativni vrednosti. Najbolj cenjena je sibirska čaga, ki raste na področju Gornjega Altaja v težkih življenjskih pogojih in ima kot potrjujejo primerjalne klinične študije kar 12-krat močnejši terapevtski učinek kot čaga iz nižinskih področij.

Prava sibirska čaga  mora imeti ustrezen certifikat, ki dokazuje njen izvor in kakovost. Največji terapevtski učinek ima sibirska čaga, ki je stara več kot 9 let in ki raste na brezah v južnem delu Sibirije oz. na Altaju na nadmorski višini 1500m, kjer pozimi temperature padejo pod 50 stopinj.

Zaradi svojih farmakološko aktivnih sestavin je sibirska čaga v nekaterih farmakopejah uvrščena med medicinske gobe. Uporaba sibirske čage pri zdravljenju je bila menda znana že 5600 let pr.n.št. v ljudskem zdravilstvu zlasti v Aziji, zadnjih 50 let pa jo uporabljajo tudi na Zahodu tako v uradni kot komplementarni medicini. Zgodovinski viri navajajo, da si je ruski car Vladimir Monomakh v 12. stoletju pozdravil raka na ustnicah s sibirsko čago. Od 16. stoletja dalje je znana uporabe sibirske čage v evropski fitomedicini pri zdravljenju raka, gastritisa, luskavice, kožnih bolezni, bolezni sklepov, sladkorne bolezni in tuberkuloze.

Veliko zanimanje za terapevtske učinke sibirske čage med ljudmi in tudi v znanosti je zagotovo sprožil Nobelov nagrajenec za literaturo Aleksander Isajevič Solženicin (1918-2008) s svojim romanom Rakov oddelek (Ра́ковый ко́рпус, 1967). V času Stalinovih čistk je bil Solženicin izgnan v Uzbekistan, kjer je zbolel za rakom. Zdravil se je v državni bolnišnici v Taškentu in o tem pisal v romanu Rakov oddelek. Glavni junak Kostogalotov je pravzaprav Solženicin, ki je pri 40. letih zbolel za rakom. Znano je, da je Solženicin o sibirski čagi slišal v bolnici in jo kasneje vse življenje redno užival. Umrl je star 90 let.

Količina: 250ml

BREZ SLADKORJEV ali ALKOHOLA!

Edini konzervans je naravna sorbinska kislina iz jerebike.

Uporabljen samo zunanji črn sloj čage, zaradi česar se črna sibirska čaga iz Altaja ne more primerjati z nobeno drugo čago na tujem ali domačem tržišču. Voda, ki je sestavni del črne sibirske čage je voda iz izvira Aržan suj, ki je obenem altajsko sveto mesto. Voda ima veliko srebrovih ionov, kar daje podoben učinek kot koloidno srebro ali pa če ješ s srebrnimi žlicami in piješ iz srebrnih kozarcev.

558412365 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/s/i/sibirska__aga.jpg
118 EUR 2021-08-08 Zaloga: Na zalogi

Črna sibirska čaga iz Altaja

Črna sibirska čaga iz Altaja

V Sibiriji raste v ekstremnih razmerah izjemna vrsta gobe - sibirska čaga. Sibirska čaga (Inonotus obliquus) je pravzaprav parazitna goba. Na brezi, bukvi ali jelši čaga zori tri do pet let in zraste v črno, do 10 kg težko gmoto, ki izsesava drevesne sokove. Odstranitev čage z drevesa le-tega ne pozdravi, ker zraste nova in drevo izčrpa do odmrtja.
Cena: 118,00 €

Podrobnosti artikla Črna sibirska čaga iz Altaja

Izdal Klepet ob kavi

    Kategorije

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Črna sibirska čaga iz Altaja

Oglejte si tudi