Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Čudeži v Lurdu - Poročila, dejstva, dokazi

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
961-90348-2-1
Dodaj v primerjavo
Cena 11,66 €
Mediji.današnjega časa razvajajo človeka s hitrostjo pri posredovanju sporočil v pisni, zvočni ali slikovni obliki. Pogosto si domišljamo, da smo v vsej človeški zgodovini najbolje obveščena generacija. Ljudje v prejšnjih stoletjih so po našem mnenju vedeli le o stvareh iz svoje najbližje okolice in so imeli le malo informacij od drugod. So o dogodku v Lurdu (izvirno Lourdes) iz leta 1858, ko se je štirinajst1etni Bernardki (izv. Bernadette) Soubirous osemnajstkrat prikazala Marija in se je doba informacijskih medijev šele začenjala, tistikrat sploh kaj vedeli? Ali ni človeštvo zanj izvedelo šele veliko pozneje? Presenetljivo je in dokazano, kako se je vest o tistem prikazanju med ljudmi razširila kot požar. Takrat, ko so bili mediji še v povojih, je časopisje nenavadno hitro ""pograbilo"" dogodke v mali vasi z okrog 3.300 prebivalci. Takoj po prvih osmih prikazovanjih, od katerih je zadnje bilo 24. februarja 1858, je o tem že naslednji dan obširno poročal krajevni tednik ""Le Lavedan"". Bralci so lahko prebrali podrobna poročila o Bernardki in Marijinih prikazovanj ih v Massabiejski votlini. S tem prvim člankom je stopila Bernardka in z njo Lurd na oder modernega novinarstva, kjer sta oba navzoča še danes. Poglejmo, kakšno je novinarjevo poročilo in njegov komentar Marijinih prikazovanj ter predvsem presoja in ocena Bernardkine osebnosti in pobožnosti. V ""Le Lavedanu"" z dne 25. februarja 1858 piše o ""resnično nenavadnem in resnem, če ne pomilovanja vrednem pojavu"" (...un fait bien etrange et bien serieux s'il n'est pas deplorable). Članek se končuje s stavkom: ""Dodati moramo, da se vse skupaj dogaja v tišini, spokojno, da, rekli bi celo v popolni...
Dodaj na seznam želja

Mediji.današnjega časa razvajajo človeka s hitrostjo pri posredovanju sporočil v pisni, zvočni ali slikovni obliki. Pogosto si domišljamo, da smo v vsej človeški zgodovini najbolje obveščena generacija. Ljudje v prejšnjih stoletjih so po našem mnenju vedeli le o stvareh iz svoje najbližje okolice in so imeli le malo informacij od drugod.
So o dogodku v Lurdu (izvirno Lourdes) iz leta 1858, ko se je štirinajst1etni Bernardki (izv. Bernadette) Soubirous osemnajstkrat prikazala Marija in se je doba informacijskih medijev šele začenjala, tistikrat sploh kaj vedeli? Ali ni človeštvo zanj izvedelo šele veliko pozneje?

Presenetljivo je in dokazano, kako se je vest o tistem prikazanju med ljudmi razširila kot požar. Takrat, ko so bili mediji še v povojih, je časopisje nenavadno hitro ""pograbilo"" dogodke v mali vasi z okrog 3.300 prebivalci. Takoj po prvih osmih prikazovanjih, od katerih je zadnje bilo 24. februarja 1858, je o tem že naslednji dan obširno poročal krajevni tednik ""Le Lavedan"". Bralci so lahko prebrali podrobna poročila o Bernardki in Marijinih prikazovanj ih v Massabiejski votlini.

S tem prvim člankom je stopila Bernardka in z njo Lurd na oder modernega novinarstva, kjer sta oba navzoča še danes. Poglejmo, kakšno je novinarjevo poročilo in njegov komentar Marijinih prikazovanj ter predvsem presoja in ocena Bernardkine osebnosti in pobožnosti.

V ""Le Lavedanu"" z dne 25. februarja 1858 piše o ""resnično nenavadnem in resnem, če ne pomilovanja vrednem pojavu"" (...un fait bien etrange et bien serieux s'il n'est pas deplorable). Članek se končuje s stavkom: ""Dodati moramo, da se vse skupaj dogaja v tišini, spokojno, da, rekli bi celo v popolni...

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-90348-2-1
Leto izdaje 1996
Število strani 271
Dimenzije 15,5 x 23,0
Izdal Mavrica d.o.o.
Avtor Alfred Läpple
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Čudeži v Lurdu - Poročila, dejstva, dokazi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Čudeži v Lurdu - Poročila, dejstva, dokazi

Cena 11,66 €