V vrečki ni artiklov.
Čudežni vrt

Pod kupolo neba pronika svet, ki ga more uzreti le otrokovo oko; čudesna skrivnost, ki se plahoma umika pogledu odraslega – v čarobni pripovedki o brezčasju lepega. Brez šuma, z mehkim korakom se odkrademo iz življenja, ki more dozoreti v vsega nedoločno liso … 

Zazibani s pogledom, ki vzdramlja razkošje sanj, zatipljemo mala marelična sonca, na podstrešju potajene pustolovske pripovedke in zeleno stekleno kroglico, ki je na tiho zatrkljala v jamico spomina. 

Bil je pozabljen, molčeč vrt. Potlej je vrisnila ptica, vratca so zaškrtnila …

 

Obstajajo knjige, ob katerih zunanji svet utihne in se razblini. Ta slikanica je ena takih. Besedila je malo, izjemne ilustracije, ki pred očmi bralce realnost prelivajo v domišljijski svet, pa so na prvi pogled temačne, a celota ima poetično moč, ki se dotakne globin duše ... Toplo priporočam!
- Maja Črepinšek, Moj malček

... čarobno in malce melanholično potovanje skozi življenje, ki z opuščanjem otroškega izgublja prostranstva domišljije in njene resnice ... Pisatelj in slikar Pavel Čech nas z domiselnimi ilustracijami, ki z mešanjem slogov, perspektiv in občutkom za podrobnosti ustvarjajo enkratno vzdušje, nevsiljivo popelje skozi časosled. 
- Andrej Predin, Slovenske novice

Mladi češki umetnik, slikar in pisatelj v slikanici velikega formata v svojem izdelanem stilu oživi dečka Oskarja, ki mu skrivnostne zgodbe iz zaprašenih podstrešnih knjig pomagajo v čudežne svetove. Mikajo ga zemljevidi neznanih celin, skriti zakladi in nove dogodivščine. Nekega dne v mestnem obzidju odkrije zaraščena vrata, ki vodijo na vrt, kjer je nekoč menda prebival slikar. Velika težka ključavnica odpira pot njegovi domišljiji.
- Renate Štrucl, Bukla

Vrhunska pripoved in slikanica za otroke in odrasle.
- Vecernji.hr

978-961-6767-49-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/c/u/cudeznivrt_netv.jpg 978-961-6767-49-1
23.95 EUR 2020-09-26 Zaloga: Na zalogi

Čudežni vrt

Čudežni vrt Pavel Čech

... čarobno in malce melanholično potovanje skozi življenje, ki z opuščanjem otroškega izgublja prostranstva domišljije in njene resnice ... Pisatelj in slikar Pavel Čech nas z domiselnimi ilustracijami, ki z mešanjem slogov, perspektiv in občutkom za podrobnosti ustvarjajo enkratno vzdušje, nevsiljivo popelje skozi časosled. - Andrej Predin, Slovenske novice
Cena: 23,95 €

Podrobnosti artikla Čudežni vrt

ISBN 978-961-6767-49-1
Leto izdaje 2009
Število strani 94
Dimenzije Ne
Vezava Ne
Izdal Založba Sanje
Avtor Pavel Čech

O avtorju Čudežni vrt

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).