X

Danska zanka

Na zalogi
SKU
9789612743161
Dodaj v primerjavo
Cena 28,00 €
 
Dodaj na seznam želja

Danska zanka je roman o človeški trgovini, preprodaji in korupciji v mednarodnem prostoru.

Glavni danski junak, novinar Ketil Brandt, se odpravi v jugovzhodno Evropo, v nekdanjo Jugoslavijo, kjer se znajde v vrtincu nevihte in prav v srži brutalne mreže preprodajalcev, v katero posrka še novinarko iz Slovenije in dansko rokometno zvezdnico.

Ko na ulici v Ljubljani najdejo umorjenega prijatelja iz starih časov, nekdanjega šoferja nujne pomoči med balkanskimi vojnami, Ketil Brandt opusti svoj končni cilj, Sarajevo. Namesto tega obtiči v peklu človeške trgovine in korupcije v Sloveniji.

Henrik Brun je prejel prestižno novinarsko nagrado Evropske komisije Lorenzo Natali za prispevek na področju razvoja človekovih pravic. Bil je tudi med nominiranci za dansko nagrado Danish Cavling Prize. Knjiga temelji na številnih izkušnjah, ki jih je pridobil v skoraj dveh desetletjih poročanja iz tujih držav, vključno z vojnami v nekdanji Jugoslaviji in z več leti raziskovalnega novinarstva v nordijskih državah. Roman se nasloni na vrhunsko dodelan zaplet in odličen portret slovenske in balkanske realnosti ...

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612743161
Leto izdaje 2015
Število strani 384
Dimenzije 15,0 x 23,5
Vezava Mehka
Izdal Sanje
Avtor Henrik Brun
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Danska zanka
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Danska zanka

Cena 28,00 €