V vrečki ni artiklov.
Delavnica, polna nereda: Sodobni rokodelci in oblikovalci v Sloveniji

Knjiga z naslovom Delavnica, polna nereda je rezultat obsežnejšega pilotskega projekta, katerega namen je zapolniti vrzel, ki v slovenskem prostoru zeva na področju predstavljanja sodobnega rokodelstva in njegove reflektirano-analitične obravnave. 

V knjigi je predstavljenih triintrideset portretov izbranih sodobnih slovenskih rokodelcev, ki sta jih obiskala Valentina Vovk in fotograf Maj Pavček. 
Dodana vrednost knjige so strokovna besedila strokovnjakov s področja etnologije in kulturne antropologije, ki vsako na svoj način in skozi specifičen zorni kot svoje vede pripovedujejo zgodbe iz zakulisja aktualne problematike sodobnih rokodelcev v slovenskem prostoru. Profesor dr. Janez Bogataj govori o rokodelstvu in njegovem razvoju v Sloveniji, ki ga skozi zgodovinsko perspektivo umešča v širši družbeni prostor Evrope. 
Blaž Bajič predstavlja svojo etnografsko raziskavo o rokodelsko-umetniških festivalih in sejmih v Ljubljani. Tekst analizira njihovo pojavnost znotraj prostorov, v katerih se odvijajo, in kritično ocenjuje politično-družbeni kontekst, v katerega se vpenjajo. Maja Korun opisuje življenje in delo sodobnih rokodelcev. Skozi etnografsko gradivo govori o problemih in potrebah, s katerimi se vsak dan soočajo pri svojem delu. 
Namen knjige je zapolniti vrzel, ki v slovenskem prostoru zeva na področju predstavljanja sodobnega rokodelstva in reflektirano- analitičnem pristopa do obravnavanega pojava. Namen knjige je prva reflektirana predstavitev sodobnega slovenskega rokodelstva in drugih sorodnih pojavov. Hkrati knjiga pa na enem mestu predstavlja izbor tehnološko kvalitetnih, estetsko dovršenih rokodelskih izdelkov in njihovih snovalcev v najbolj žlahtnem pomenu besede.
9789616819640 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/d/e/delavnica-polna-nereda.jpg 9789616819640
35 EUR 2021-01-30 Zaloga: Na zalogi

Delavnica, polna nereda: Sodobni rokodelci in oblikovalci v Sloveniji

Delavnica, polna nereda: Sodobni rokodelci in oblikovalci v Sloveniji Maja Korun Hočevar

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 175 zlatnikov = 1,75 €.
Knjiga z naslovom Delavnica, polna nereda je rezultat obsežnejšega pilotskega projekta, katerega namen je zapolniti vrzel, ki v slovenskem prostoru zeva na področju predstavljanja sodobnega rokodelstva in njegove reflektirano-analitične obravnave.  V knjigi je predstavljenih triintrideset portretov izbranih sodobnih slovenskih rokodelcev, ki sta jih obiskala Valentina Vovk in fotograf Maj Pavček. Dodana vrednost knjige so strokovna besedila strokovnjakov s področja etnologije in kulturne antropologije, ki vsako na svoj način in skozi specifičen zorni kot svoje vede pri...
Cena: 35,00 €

Podrobnosti artikla Delavnica, polna nereda: Sodobni rokodelci in oblikovalci v Sloveniji

ISBN 9789616819640
Leto izdaje 2014
Število strani 187
Dimenzije 21,5 x 26,5
Vezava Trda vezava
Izdal Zavod Lab Laar
Avtor Maja Korun Hočevar

O avtorju Delavnica, polna nereda: Sodobni rokodelci in oblikovalci v Sloveniji

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).