Naj se vam vrata doma, pisarne in odnosov na stežaj odprejo minimalizmu  

 

 

 
V vrečki ni artiklov.

Delo - Kako najti veselje in pomen v vsakem trenutku

Delo - Kako najti veselje in pomen v vsakem trenutku Thich Nhat Hanh

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 85 zlatnikov = 0,85 €.
Naše delo je izraz našega celostnega bitja. Lahko je čudovito sredstvo za izražanje naših najglobljih teženj in vir velike izpolnitve, miru in veselja, preobrazbe in zdravljenja.
 
Cena: 17,00 €

Podrobnosti artikla

ISBN 9789616804967
Leto izdaje 2013
Število strani 124
Dimenzije 12,5 x 18,5
Avtor Thich Nhat Hanh
Vezava Mehka
Izdal Primus
Kategorija Veliki duhovni učitelji

O avtorju

   

Thich Nhat Hanh se je rodil 1926 v Vietnamu, pri šestnajstih je postal budistični menih. Ko je izbruhnila vietnamska vojna, se je moral odločiti, ali bo še naprej ostal v samostanu in meditiral ali pa bo dejavno pomagal ljudem. Izbral je pot, ki je združila budistična načela sočutja in nenasilja z dejavnim poseganjem v življenje. Kljub nasprotovanju oblasti je ustanovil gibanje »angažirani budizem«, budistično univerzo in založbo.

V zbombardirani domovini je pomagal postaviti nove šole, bolnišnice in hiše ter organiziral kmetijske zadruge. Od leta 1982 živi, dela in meditira v budistični skupnosti Plum Village, ki jo je pomagal ustanoviti v Franciji. Napisal je številne navdihujoče knjige o budističnem razumevanju življenja in sveta.

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).