V vrečki ni artiklov.
Deset zlatih pravil - Starodavna modrost grških filozofov o dobrem življenju
Večno modrost starogrških modrecev Platona, Aristotela, Sokrata, Epikteta, Epikurja, Pitagore in Ezopa sta avtorja knjige Deset zlatih pravil strnila v deset razumljivih in preprosto zapomljivih pravil, ki sodobnim bralcem, če živijo po njih, lahko omogočijo bogato, smiselno življenje.
Teh deset pravil izkazuje značilnosti grške modrosti, ki so segle tudi v sedanjost. Premagale so čas in prostor ter predstavljajo vpogled, ki je globoko smiseln tudi za sodobno kulturo. Ti starodavni izreki so torej namenjeni vsem tistim, ki želijo obrisati prah s svojih oči.
Vsako poglavje je namenjeno enemu pravilu. Vsako se začne s citatom enega velikih grških filozofov, po čigar navdihu je nastalo, sledi zgodba ali razlaga pravila in njegovega pomena v življenju, na koncu pa so ključne misli za meditacijo in razmišljanje. Vsako pravilo s tem preprostim izhodiščem bralcu omogoča, da razvije in razišče bogastvo in globino, ki ju lahko najdemo v življenju, če usvojimo ponujeno sporočilo. 
Vsak bralec, ki išče smisel, se bo k tej preprosti in tanki knjižici vračal znova in znova. V njej bo našel preizkušeno in resnično modrost, ki prek vekov razpenja svoj lok v sodobnost in nas nagovarja.
Kako živeti dobro, ne da bi bili bogati - ali revni
  • Živite polno 
  • Skrbi naj vas le, kar je v vaši moči
  • Cenite prijateljstvo
  • Izbirajte prava zadovoljstva
  • Obvladajte samega sebe
  • Ne pretiravajte
  • Bodite odgovoren človek
  • Ne bodite slep petičnež
  • Ne škodujte drugim
  • Prijaznost je poplačana
15173 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/sielimport/72b5bc2da05aad385c8d8e21ba22a5eb.jpg 978-961-6804-20-2
17 EUR 2021-09-24 Zaloga: Na zalogi

Deset zlatih pravil - Starodavna modrost grških filozofov o dobrem življenju

Deset zlatih pravil - Starodavna modrost grških filozofov o dobrem življenju M.A. Soupious Panos Mourdoukoutas

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 85 zlatnikov = 0,85 €.
Večno modrost starogrških modrecev Platona, Aristotela, Sokrata, Epikteta, Epikurja, Pitagore in Ezopa sta avtorja knjige Deset zlatih pravil strnila v deset razumljivih in preprosto zapomljivih pravil, ki sodobnim bralcem, če živijo po njih, lahko omogočijo bogato, smiselno življenje. Teh deset pravil izkazuje značilnosti grške modrosti, ki so segle tudi v sedanjost. Premagale so čas in prostor ter predstavljajo vpogled, ki je globoko smiseln tudi za sodobno kulturo. Ti starodavni izreki so torej namenjeni vsem tistim, ki želijo obrisati prah s svojih oči. Vsako pog...
Cena: 17,00 €

Podrobnosti artikla Deset zlatih pravil - Starodavna modrost grških filozofov o dobrem življenju

ISBN 978-961-6804-20-2
Leto izdaje 2010
Število strani 99
Dimenzije 13,0 x 18,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Primus
Avtor M.A. Soupious
Panos Mourdoukoutas

O avtorju Deset zlatih pravil - Starodavna modrost grških filozofov o dobrem življenju

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Deset zlatih pravil - Starodavna modrost grških filozofov o dobrem življenju

Oglejte si tudi