V vrečki ni artiklov.
Dieta z izgorevanjem

Dieta

Še ena dieta si morda mislite. Še ena kaplja v morje. Toliko je bilo že povedanega o uravnavanju telesne teže, prehrani, gibanju ..., toliko nasprotujočih si trditev, ki to področje zapletajo veliko bolj, kot je potrebno. Je to posledica neznanja in nerazumevanja bistva ali zgolj posledica splošne družbene odtujenosti in usmerjenosti stran od člo­veka in njegove individualnosti?

Uravnavanja telesne teže se lahko uspešno lotimo zgolj z individual­nim in multidisciplinarnim pristopom. Pestrost nam začini življenje in tudi na tem področju nam s svojim vključevanjem zagotavlja, da bomo izgubljeno težo tudi dejansko obdržali, ker nam dopušča širino, ki jo kot posamezniki potrebujemo za zdrav razvoj. Kako to, da se nobena dieta do sedaj ni osredotočila na posameznika? Telesno izgorevanje ali presnova je individualna lastnost vsakega posameznika. Drug od drugega se razlikujemo v stopnji telesnega izgorevanja (hitrosti presnove) prav tako, kot v barvi oči in las, svojih nagnjenostih, potrebah itd.

Dieta z izgorevanjem je v svojem bistvu izobraževalni program, name­njen posamezniku, njenemu/njegovemu spoznavanju lastnega tele­sa, prehrane, telesne vadbe ter psiholoških dejavnikov, ki sodelujejo pri uravnavanju telesne teže. Izhaja iz spoznanja, da je potrebno znan­stvena spoznanja in priporočila združevati z zdravo kmečko pametjo v pristop, ki je za posameznika optimalen ter prilagojen njenim/nje­govim potrebam in ciljem. Avtor zagovarja trditev, da je energij­ska regu­lacija veliko bolj pomembna kot zgolj kaloričen nadzor.

Potrebe po ener­giji, ki jih ima naše telo, ne moremo zanikati. Povrhu vsega pa je prehrana tudi užitek. S pravilno odstotno sestavo treh osnovnih ener­gijskih virov (ogljikovi hidrati, proteini in maščobe) tekom celega dne­va lahko zelo enostavno uravnavamo apetit ter z lahkoto hujšamo. Ka­lorični vnos mora biti uravnotežen z našo telesno stopnjo izgorevanja in telesno aktivnostjo. Tako lahko poskrbimo za svoje zdravje in postanemo vitkejši ter izstopimo iz začaranega kroga jo-jo diet. V tak začaran krog nas navadno pritegnejo vedno nove čudežne formule, tablete, dodatki k prehrani, vadbeni programi, režimi prehranjevanja itd. Nič čudnega, želja je velika, navadno pa tudi občutki krivde in sramu po vsaki prejšnji neuspeli dieti.

961-6070-14-2 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/d/i/dieta-z-izgorevanjem.jpg 961-6070-14-2
24.4 EUR 2021-05-11 Zaloga: Na zalogi
-20%

Dieta z izgorevanjem

Dieta z izgorevanjem Stephen R. Van Schoyck

Avtor je knjigo napisal v želji, da si ljudje prenehajo škodovati. Znanje in celostno razumevanje problema uravnavanja telesne teže, ki ga najdete s pomočjo diete z izgorevanjem, vas lahko navda z močjo, s pomočjo katere lahko premagate občutke sramu in krivde ter postanete stvarni glede uravnavanja telesne teže.

Vroča cena: 24,40 €

Prihranek: 6,06 € (20%)

Redna cena: 30,46 €

Podrobnosti artikla Dieta z izgorevanjem

ISBN 961-6070-14-2
Leto izdaje 2003
Število strani 270
Dimenzije 16,0 x 22,0
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Iskanja
Avtor Stephen R. Van Schoyck

O avtorju Dieta z izgorevanjem

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).