Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Dnevnik nekega norca in druge zgodbe

Na zalogi
SKU
978-961-6744-08-9
Dodaj v primerjavo
Cena 26,50 €
Dodaj na seznam želja

Lu Xunove novele na neponovljiv način razkrivajo zgodovino Kitajske, njen tedanji družbeni ustroj in značajske posebnosti Kitajcev, utelešene v osupljivo pronicljivem in psihološko poglobljenem portretiranju literarnih likov. Slovenskemu bralcu ponujajo vpogled v globino kitajske duše, dvigujejo zastor in nas vabijo v zaodrje, kjer smo priča vsej surovosti, trpljenju, brezbrižnosti, pomanjkanju sočutja in ljubezni, in vendar tudi upanju – upanju na boljšo prihodnost. Četudi so odraz določenega časa in so umeščene v okolje Kitajske na prelomu iz 19. v 20. stoletje, hkrati presegajo vse časovne in prostorske omejitve. S svojo neopisljivo ekspresivno močjo rušijo zidove okoli nas in znotraj nas samih.

Lu Xun (1881–1936) je utemeljitelj in velikan moderne kitajske književnosti. Odlikuje ga nadvse prefinjen čut za duhovne globine človekove narave, združen z nenavadno sposobnostjo opazovanja in vživljanja v najrazličnejše usode ljudi.
Snov njegovih novel so največkrat življenjske zgodbe delavcev in kmetov, prikazanih skozi prizmo kritičnega realizma, oprtega na socialno satiro in ironijo ter tradicionalni kitajski simbolizem.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6744-08-9
Leto izdaje 2008
Število strani 437
Dimenzije 16,5 x 23,5
Vezava Trda
Izdal KMŠ
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Dnevnik nekega norca in druge zgodbe
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Dnevnik nekega norca in druge zgodbe

Cena 26,50 €