Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Dnevnik zadnje plovbe

»Dostikrat me prime, da bi sam sebe sunil v jambor. Dostrikrat tudi kričim nase: »Bedak! Kaj počneš! Si nor! Kakšne neumnosti pa delaš!« Pogovarjam se sam s seboj. Ko iščem kaj: »Bedak, spet nisi dal tja, kamor bi moral!« Na barko pa ne. Mogoče na veter, na vreme, barke pa ne moreš preklinjati. Barka ni kriva, nje se ne preklinja, bog ne daj.« Jure Šterk Jure je s svojo jadnrico Lunatic prvič poskušal objadrati svet brez postanka leta 2005, ko je pot začel na Kanarskih otokih, vendar sae je zaradi zdravstvenih težav s hrbtom in nujnih popravil na jadrnici moral ustaviti v Južni Afriki. Leta 2006 je iz Južne Afrike ponovno odplul na pot z istim ciljem, vendar se mu je potem jadrnica večkrat pokvarila in vrniti se je moral na Novo Zelandijo. Iz Taurange na Novi Zelandije je tako na svojo zadnjo plovbo izplul 19. decembra 2007. Uspelo mu je prečkati Tihi ocean, obpluti zloglasni rt Horn na koncu Južne Amerike, prejadrati od južnega Atlantika do prve antipodne točke v severnem Atlantiku in nazaj, obpluti Rt dobre nade in prepluti večino Indijskega oceana. Nazadnje se je Jure oglasi po radijski postaji 1. januarja 2009 , ko je plul 770 milj jugozahodno od Avstralije.
Dodaj na seznam želja

»Dostikrat me prime, da bi sam sebe sunil v jambor. Dostrikrat tudi kričim nase: »Bedak! Kaj počneš! Si nor! Kakšne neumnosti pa delaš!« Pogovarjam se sam s seboj. Ko iščem kaj: »Bedak, spet nisi dal tja, kamor bi moral!« Na barko pa ne. Mogoče na veter, na vreme, barke pa ne moreš preklinjati. Barka ni kriva, nje se ne preklinja, bog ne daj.« Jure Šterk

Jure je s svojo jadnrico Lunatic prvič poskušal objadrati svet brez postanka leta 2005, ko je pot začel na Kanarskih otokih, vendar sae je zaradi zdravstvenih težav s hrbtom in nujnih popravil na jadrnici moral ustaviti v Južni Afriki. Leta 2006 je iz Južne Afrike ponovno odplul na pot z istim ciljem, vendar se mu je potem jadrnica večkrat pokvarila in vrniti se je moral na Novo Zelandijo. 
Iz Taurange na Novi Zelandije je tako na svojo zadnjo plovbo izplul 19. decembra 2007. Uspelo mu je prečkati Tihi ocean, obpluti zloglasni rt Horn na koncu Južne Amerike, prejadrati od južnega Atlantika do prve antipodne točke v severnem Atlantiku in nazaj, obpluti Rt dobre nade in prepluti večino Indijskega oceana. 
Nazadnje se je Jure oglasi po radijski postaji 1. januarja 2009 , ko je plul 770 milj jugozahodno od Avstralije. 

Več informacij
Is Featured Ne
Leto izdaje 2011
Število strani 379
Dimenzije 17,0 x 24,5
Izdal A.A.C. Productions
Avtor Jure Šterk
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Dnevnik zadnje plovbe
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Dnevnik zadnje plovbe

Cena 29,90 €