Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Dolomiti: po sledeh prvopristopnikov

Na zalogi
SKU
9789612616441
Dodaj v primerjavo
Cena 29,99 €

Avtor: Janez Turk, Matija Turk

Naslov: Dolomiti: po sledeh prvopristopnikov

Knjiga bratov Matije in Janeza Turka je vsekakor novost v slovenski gorniški literaturi. V njej opisujeta zanimive, dostikrat tudi dramatične dogodke, ki so se dogajali v Dolomitih v drugi polovici 19. in začetku 20. stoletja, ko so hrabri gorniki s pomočjo izjemno sposobnih domačih vodnikov odkrivali vrhove tega čudovitega gorstva, ki je po mnenju mnogih poznavalcev najlepše na svetu.

Avtorja sta se napotila »po sledeh« dolomitskih pionirjev predvsem na področju Sekstenskih Dolomitov, skupine Marmarol, gora okrog Cortine d'Ampezzo in Zoldanskih Dolomitov, podala pa sta se tudi v Furlanske Dolomite, vzhodno od reke Piave.

Celotno območje vzhodnih Dolomitov odlično poznata, preplezala sta številne smeri nekdanjih gornikov - raziskovalcev - in ob tem podoživljala stare čase, ko so bile te gore nekje »bogu za hrbtom«, težko pristopne in neznane. V knjigi sta večkrat poudarila globoko spoštovanje do starih mojstrov nekdanjega alpinizma, ki so se s skromnimi tehničnimi sredstvi, večinoma pa sploh brez njih, podali na zahtevne ture, ki še danes niso za vsakogar. 

Dodaj na seznam želja
Več informacij
ISBN 9789612616441
Število strani 266
Leto izdaje 2022
Dimenzije 16,5x26,5 cm
Is Featured Ne
Vezava Trda
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Dolomiti: po sledeh prvopristopnikov
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Dolomiti: po sledeh prvopristopnikov

Cena 29,99 €