Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Domača kuhna pa to ali Ot

Na zalogi
SKU
978-961-261-313-6
Dodaj v primerjavo
Cena 24,99 €
Dodaj na seznam želja

Geografska lega naše dežele je podlaga izjemno velikim razlikam v življenjskih navadah prebivalstva, narečju in kulturi. Eden izmed najnazornejših pokazateljev regionalnih posebnosti je kulinarika, ki tako rekoč v enem loncu združuje etnološke, geografske in delovne značilnosti naroda, ter še vse tiste ostale majhne posebnosti, ki jih zaznamo iz geografsko značilnih jedi, postopka njihove priprave in načina njihovega hranjenja ter opisa dogodivščin, ki so se dogajale ob kuhanju ali uživanju hrane.

Bogastvo slovenske kulinarične dediščine so nam na prvem tekmovanju v avtohtoni slovenski lokalni kulinariki prikazali osnovnošolci iz najrazličnejših slovenskih regij, krajev ali vasi.

Z nalogo naučiti se kuhati svoje lokalne jedi, ponazoriti zgodovinske postopke kuhanja, opisati običaje ali poiskati razloge in posledice hranjenja z določenimi jedmi ter z opisi določenih delov kuharske garderobe in kuhinjske posode, ter tako tudi vse nas za trenutek povrniti v čas naših prednikov, so otroci iz slovenskih osnovnih šol presegli vse postavljene cilje. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-261-313-6
Leto izdaje 2014
Število strani 157
Dimenzije 17,6 x 23,0
Vezava Trda
Izdal Didakta
Avtor Anka Peljhan
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Domača kuhna pa to ali Otroci obujajo zgodovino slovenske kulinarike
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Domača kuhna pa to ali Ot

Cena 24,99 €