V vrečki ni artiklov.

Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz se je rodil v družini zdravilcev in je odraščal na mehiškem podeželju v varstvu matere curandere (zdravilke) in deda nahuala (šamana). Družina je pričakovala, da bo Miguel usvojil stoletja staro izročilo zdravilstva in učenosti ter razširil ezoterično tolteško modrost po svetu. Toda premotilo ga je sodobno življenje in sklenil je, da bo rajši vpisal medicino in postal zdravnik.

Potem pa mu je doživetje smrti postavilo življenje na glavo. Bilo je na začetku sedemdesetih let, ko se je sredi noči na lepem prebudil, potem ko je zaspal za volanom svojega avta. Naslednji hip je treščil v betonski zid. Don Miguel se spominja, da ni bil v snovnem telesu, ko je spravljal na varno svoja prijatelja.

To doživetje ga je tako pretreslo, da se je povsem posvetil samoraziskovanju. Začel je preučevati modrost prednikov, se vneto učil skupaj z materjo, svojo vajeniško dobo pa sklenil v mehiški puščavi pod vodstvom nekega mogočnega šamana. Še naprej pa ga je v sanjah učil njegov ded, ki je bil medtem umrl.

Po tolteškem izročilu nahual vodi človeka k osebni svobodi. Don Miguel Ruiz, nahual iz roda Orlovega viteza, je svoje življenje posvetil temu, da med ljudmi širi modrost starodavnih Toltekov. Živi v San Diegu v Kaliforniji.

Don Miguel Ruiz

Miguel Ángel Ruiz Macías (rojen 27. avgusta 1952), bolj znan kot Don Miguel Ruiz, je mehiški avtor tolteških spiritualnih besedil.

Njegova dela so najbolje sprejeta med člani gibanja Nova misel, ki se osredotoča na starodavne nauke kot sredstvo za dosego duhovnega razsvetljenja. Don Miguel Ruiz je naveden kot eden izmed najbolj duhovno vplivnih živih ljudi.

Don Miguel Ruiz se je rodil v podeželski Mehiki in je najmlajši od 13 otrok. Obiskoval je medicinsko šolo in postal kirurg.

Skoraj usodna prometna nesreča je spremenila smer njegovega življenja. Takoj se je vrnil k materi, da bi pridobil večje moralno razumevanje. Nato se je srečal s šamanom in se na koncu preselil v ZDA.

Medtem ko kultura Tolteca ni pustila nobenih pisnih zapisov, Don Miguel Ruiz uporablja besedo tolteški, da označuje dolgo tradicijo avtohtonih verovanj v Mehiki, kot je ideja, da Nagual (šaman) vodi posameznika do osebne svobode. Potem ko raziskuje človeški um z avtohtonega in znanstvenega vidika, Don Miguel Ruiz združuje tradicionalno modrost s sodobnimi spoznanji.

Knjiga Štirje dogovori, objavljena leta 1997, je bila več kot desetletje uspešnica New York Timesa. Sledile so še druge knjige: Mojstrstvo ljubezni, Glas spoznanja, The Circle of Fire, Modrost iz Štirih dogovorov in Peti dogovor. Vse njegove knjige so mednarodne uspešnice.

Tekoče govori španščino in angleščino, v ZDA pogosto predava in vodi seminarje. Februarja 2002 je Don Miguel Ruiz doživel srčni infarkt. Dolgo časa je bil v komi, njegovo srce je delovalo s samo 16% zmogljivosti. Imel je nenehno bolečino. 9. oktobra 2010 so Don Miguel Ruizu v bolnišnici v Los Angelesu opravili presaditev srca.

Njegova najslavnejša knjiga Štirje dogovori je izšla leta 1997 in se je v ZDA prodala v približno 8,2 milijonih izvodih. Prevedena je v 46 jezikov. Knjiga zagovarja osebno svobodo prepričanj in dogovorov, ki smo jih sklenili s sabo in drugimi, ki v našem življenju ustvarjajo omejevanje in nesrečo. Predstavljena je bila tudi v televizijski oddaji Oprah.

Štirje dogovori so:

* Bodite brezhibni s svojo besedo.

* Ne jemljite ničesar osebno.

* Ne predpostavljajte.

* Vedno dajte vse od sebe.

Citati iz štirih sporazumov

Bodite brezhibni s svojo besedo. ”Govorite z integriteto. Povejte samo, kar mislite. Izogibajte se uporabi besed, ki bi govorile proti vam ali drugi osebi. Uporabite moč svoje besede v smeri resnice in ljubezni. "

Ne predpostavljajte. “Poiščite pogum, da postavite vprašanja in izrazite, kaj resnično želite. Z drugimi komunicirajte čim bolj jasno, da se izognete nesporazumom, žalosti in dramatičnosti. S samo enim sporazumom lahko popolnoma spremenite svoje življenje. "

Ne jemljite ničesar osebno. "Kar pravijo in naredijo drugi, je projekcija lastne resničnosti, lastnih sanj. Ko boste imuni na mnenja in dejanja drugih, ne boste postali žrtev nepotrebnega trpljenja. "

Vedno dajte vse od sebe. "Stvari se bodo spremenile iz trenutka v trenutek; drugače bo, ko boste zdravi, v nasprotju z bolnimi. V vsakem primeru preprosto dajte vse od sebe in izognili se boste samo obsojanju, samo zlorabi in obžalovanju. "

Spletna stranwww.miguelruiz.com

Dela Don Miguel Ruiza: Štirje dogovori, Mojstrstvo ljubezni, Glas spoznanja, Peti dogovor, Pet stopenj navezanosti, Modrost iz mojstrstva ljubezni, Modrost iz Štirih dogovorov, Karte: Mojstrstvo ljubezni, Karte: Štirje dogovori, Zavestno življenja, Tolteška umetnost življenja in smrti ...

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani