Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Dovčerajšnji svet

Na zalogi
SKU
9789610142928
Dodaj v primerjavo
Cena 34,96 €
Dodaj na seznam želja

Kako naj bolje vzgajamo otroke, poskrbimo za starejše ljudi, si izmenjujemo dobrine, učinkoviteje rešujemo spore, predvidimo morebitne nevarnosti ter se izognemo nekaterim najpogostejšim civilizacijskim boleznim – vse to se lahko znova naučimo, če se dovolj pozorno ozremo v dovčerajšnji svet.

Slavni antropolog in sociolog Jared Diamond, s Pulitzerjevo nagrado ovenčani avtor knjižne uspešnice Puške, bacili in jeklo: Zakaj je človeški razvoj na različnih celinah napredoval različno hitro, se v iskanju boljšega jutrišnjega dne znova vrača v preteklost. Prinaša osupljiv pregled človeškega življenja, kakršno je bilo v milijonih let in se še vedno odraža v sodobnih ali do nedavnega tradicionalnih družbah. Slednjih ne poveličuje in jih tudi ne opisuje kot primitivne ali nazadnjaške; pač pa na slikovitih primerih kaže, kako te skupnosti predstavljajo na tisoče naravnih eksperimentov organiziranja človeškega življenja, ki jih je mogoče prenesti tudi v vsakdan naših sodobnikov in naših potomcev. Kako naj bolje vzgajamo otroke, poskrbimo za starejše ljudi, si izmenjujemo dobrine, učinkoviteje rešujemo spore, predvidimo morebitne nevarnosti ter se izognemo nekaterim najpogostejšim civilizacijskim boleznim – vse to se lahko znova naučimo, če se dovolj pozorno ozremo v dovčerajšnji svet. 

Jared Diamond je Charles Darwin naše generacije, Dovčerajšnji svet pa prelomno delo, ki nam skozi življenjske zglede ponuja upanje o tem, da bomo našli rešitve za najhujše težave. 
–Michael Shermer 


Kot vselej je Diamondu uspelo pričarati drzen, širok pogled na stvarnost, mero natančnih informacij in osebnih anekdot, ki so večkrat iskreno ganljive.
–The Cleveland Plain Dealer

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610142928
Leto izdaje 2016
Število strani 528
Dimenzije 23,0 x 15,5
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Jared Diamond
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Dovčerajšnji svet
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Dovčerajšnji svet

Cena 34,96 €