V vrečki ni artiklov.

Dr. Brené Brown

Dr. Brené Brown, magistrica socialnega dela, je zaposlena kot raziskovalna profesorica na Fakulteti za socialno delo Univerze v Houstonu. V preteklem desetletju se je posvečala raziskavam s področja ranljivosti, poguma, časti in sramu.

Brené je ugledna predavateljica in je za svoje izobraževalno delo prejela že mnoge nagrade, vključno z nagrado fakultete za izjemne dosežke. Njeno revolucionarno delo so med drugim predstavile medijske hiše PBS, NPR, CNN, bila pa je tudi gostja pogovornih oddaj The Katie Show in Oprah Winfrey Show. 

Njen govor o moči ranljivosti, ki ga je podala v okviru srečanja TEDx v Houstonu, je z več kot 12 milijoni ogledov eden izmed najbolj gledanih posnetkov na strani TED.com. Leta 2012 je na konferenci TED v Long Beachu predstavila zaključni govor z naslovom Listening to Shame

Dr. Brené Brown

Dr. Brené Brown, rojena 1965, je profesorica, predavateljica in avtorica.

Leta 1995 je diplomirala iz socialnega univerzi v Austinu, leta 1996 pa magistrirala socialno delo. Leta 2002 je doktorirala na Visoki šoli za socialno delo Univerze v Houstonu

Svojo kariero je dr. Brené Brown začela s preučevanjem poguma, ranljivosti, sramu in empatije, ter o tem napisala več knjig, vključno s petimi prodajnimi uspešnicami New York Timesa: Neizmeren pogum, The Gifts of Imperfection, Rising Strong, Braving the Wilderness, and Dare to Lead. Vodi tudi oddajo Unlocking Us in njen pogovor je ena izmed petih najbolj gledanih TED pogovorov na svetu. Njeni članki pa so bili objavljeni v številnih nacionalnih časopisih.

Dr. Brené Brown je izvršna direktorica programa The Daring Way, kjer usposabljajo in certificirajo strokovnjake, kateri želijo pomagati ljudem na področju ranljivosti, poguma, sramu in empatije.

Revija Houston Woman Magazine je dr. Brené Brown Brown označila za eno najvplivnejših žensk leta 2009 v Houstonu. Prejela je številne pedagoške nagrade, vključno z nagrado Visoke fakultete za socialno delo.

Dr. Brené Brown verjame, da če želimo priti do poguma, moramo najprej priti do ranljivosti. Vsak dan skušajmo biti hvaležen in njen trenutni moto: »Pogum nad udobjem.«

Dr. Brené Brown je avtorica knjige Neizmeren pogum, ki je na lestvici najbolje prodajanih knjig pri časniku New York Times zasedala prvo mesto.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani