V vrečki ni artiklov.

Dr. Bruce H. Lipton

Dr. Bruce Lipton je strokovnjak na področju celularne biologije in med vodilnimi znanstveniki, ki preučujejo, kako lahko čustva usmerjajo genetski izraz, kar je razložil v svojih dveh delih "Biologija prepričanja" in "Spontana evolucija".

Kot izkušen celični biolog je predaval na Medicinski fakulteti Univerze Wisconsin. Kasneje pa se je ukvarjal s pionirskim raziskovanjem na Univerzi Stanford. Je avtor knjige Biologija prepričanj in dobitnik Mirovne nagrade Goi za leto 2009. Gostoval je na stotinah radijskih in televizijskih oddajah. Bil pa je tudi med glavnimi predavatelji na domačih in mednarodnih konferencah.

 

 

Dr. Bruce H. Lipton

Dr. Bruce H. Lipton, rojen oktobra 1944 v New Yorku, je ameriški razvojni biolog, ki je znan po svojih pogledih na epigenetiko. V svoji knjigi Biologija prepričanj Dr. Bruce H. Lipton trdi, da verovanja nadzirajo človeško biologijo namesto DNK in dedovanja. Po njegovem prepričanju prava skrivnost življenja ne tiči v DNK-ju, temveč v mehanizmih delovanja celične opne. Receptorji na celični opni sprejemajo različne signale iz okolja, njen mehanizem pa nadzoruje "branje" genov znotraj celice. Naše celice lahko genetsko kodo berejo ali pa tudi ne, odvisno od signalov, ki prihajajo iz okolja. Če ima torej naš DNK preddizpozicijo za raka, to ne pomeni, da bomo nekoč zboleli za to boleznijo. Daleč od tega, ta genski zapis morda ne bo nikoli izražen. Dr. Bruce H. Lipton trdi, da lahko na svoje zdravje vplivamo s svojo voljo, s svojim načinom življenja, z našimi mislimi.

Dr. Bruce H. Lipton je diplomiral iz biologije na univerzi Long Island leta 1966 in doktoriral iz razvojne biologije na univerzi v Virginiji leta 1971. Od leta 1973 do 1982 je Dr. Bruce H. Lipton na Medicinski šoli Univerze v Wisconsinu poučeval anatomijo, nato je tri leta poučeval anatomijo na Univerzitetni medicinski šoli St. Georg. Dr. Bruce H. Lipton je povedal, da je nekje v osemdesetih letih zavrnil ateizem in verjel, da način delovanja celic dokazuje obstoj Boga.

Med leti 1987 in 1992 je bil Dr. Bruce H. Lipton vključen v raziskave na Državni univerzi Pennsylvania in Medicinskem centru univerze Stanford.

Dr. Bruce H. Lipton je dejal: "Ko sem začel v 70. letih z raziskavami, je bila zlata doba genov. Moje raziskave so razdražile veliko ljudi. V nekem trenutku sem ugotovil, da so moje delo razvrednotili, ker ni ustrezalo njihovim konvencionalnih prepričanjem in sem si mislil, da sploh niso znanstveniki. In tako sem zapustil sistem. Zavedel sem se, da je sporočilo za povprečnega človeka bolj pomembno kot prepirati se v dvoranah znanosti. "

Leta 2009 je dr. Bruce H. Lipton je prejel nagrado Goi za mir.

Dela dr. Bruce H. Liptona: Biologija prepričanj, Učinek medenih tednov, Spontana evolucija …

OSEBNA STRAN DR. BRUCEA H. LIPTONA

VIDEO POSNETKI Z GOVORI DR. LIPTONA NA YUTUBE-u

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani