V vrečki ni artiklov.

dr. Daniel J. Siegel

Daniel J. Siegel je diplomiral na Harvardski medicinski šoli in končal podiplomsko izobraževanje na Univerzi Kalifornije v Los Angelesu, in sicer na področju pediatrije in psihiatrije za otroke, adolescente in odrasle. Trenutno je profesor klinične psihiatrije na Medicinski šoli na Univerzi Kalifornije, eden od direktorjev ustanove Mindful Awareness Research Center na isti univerzi in glavni direktor izobraževalnega centra Mindsight.

Dr. Daniel J. Siegel

Dr. Daniel J. Siegel je diplomiral na Harvardski medicinski šoli in podiplomsko medicinsko izobrazbo na UCLA zaključil z izobraževanjem iz pediatrije ter otroške, mladostniške in odrasle psihiatrije. Dr. Daniel J. Siegel je bil sodelavec nacionalnega inštituta za duševno zdravje na UCLA in je preučeval družinske interakcije s poudarkom na tem, kako izkušnje navezanosti vplivajo na čustva, vedenje, avtobiografski spomin in pripoved.

Dr. Daniel J. Siegel je klinični profesor psihiatrije  na Medicinski fakulteti UCLA in ustanovni sourednik Raziskovalnega centra za pozorno ozaveščanje na UCLA. Dr. Daniel J. Siegel je ugledni sodelavec Ameriškega psihiatričnega združenja in prejemnik več častnih štipendij. Dr. Daniel J. Siegel je tudi izvršni direktor Inštituta Mindsight, izobraževalne organizacije, ki ponuja spletno učenje in osebne seminarje, ki se osredotočajo na to, kako je mogoče izboljšati razvoj miselnosti posameznikov, družin in skupnosti s preučevanjem medčloveških odnosov in osnovnih bioloških procesov. Njegova psihoterapevtska praksa vključuje otroke, mladostnike, odrasle, pare in družine. Dr. Daniel J. Siegel dela kot medicinski direktor Inštituta za učenje LifeSpan in je v svetovalnem odboru Modre šole v New Yorku, ki je svoj kurikulum oblikoval na podlagi Siegelovega pristopa Mindsight. Dr. Daniel J. Siegel je tudi v upravnem odboru Garnizonskega inštituta.  

Dr. Daniel J. Siegel je veliko objavljal za profesionalno občinstvo. Je avtor številnih člankov in knjig. Knjiga The Developing Mind  predstavlja področje medosebne nevrobiologije in so jo uporabljale številne klinične in raziskovalne organizacije po vsem svetu. Dr. Daniel J. Siegel je ustanovni urednik Norton Professional Series o medosebni nevrobiologiji, ki vsebuje več kot šestdeset učbenikov. Knjiga Mindful Brain raziskuje naravo zavestnega zavedanj, saj spodbuja duševno, fizično in zdravstveno razmerje. Knjiga The Mindful Therapist raziskuje uporabo fokusnih tehnik za osebni razvoj, pa tudi razvoj miselnosti in nevronske integracij. Knjiga Pocket Guide to Interpersonal Neurobiology raziskuje, kako uporabiti pristop medosebne nevrobiologije za razvoj zdravega duha, integriranih možganov in empatičnih odnosov. Knjiga Mind ponuja poglobljeno raziskovanje našega duševnega življenja, ko izhaja iz telesa in naših medosebnih odnosov in svetom okoli nas.

Knjige Dr. Daniel J. Siegela so bile prevedene v več kot 40 jezikov.

Siegelova knjiga Mindsight splošnemu bralcu ponuja poglobljeno raziskovanje moči uma za vključevanje možganov in spodbujanje dobrega počutja.

Dr. Daniel J. Siegel je napisal pet starševskih knjig, med njimi Vihar v glavi; Celostni razvoj otroških možganov in Vzgoja brez drame. S Tino Payne Bryson sta napisala knjigo The Yes Brain, z Mary Hartzell pa knjigo Parenting from the Inside Out.

Dr. Daniel J. Siegel se ukvarja s čuječnostjo in je razvil področje medosebne nevrobiologije, ki je interdisciplinarni pogled na življenjske izkušnje, ki temelji na več kot dvanajstih vejah znanosti, da ustvari okvir za razumevanje našega subjektivnega in medosebnega življenja.

Najnovejše delo Dr. Daniel J. Siegela združuje teorije medosebne nevrobiologije s teorijami čuječnosti kjer pravi, da je praksa čuječnosti zelo razvit proces tako medosebne kot znotraj osebne prilagoditve.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani