V vrečki ni artiklov.

Dr. David J. Schwartz

Dr. David J. Schwartz (1927-1986) je bil profesor na Georgia State University v Atlanti. Velja za enega največjih strokovnjakov s področja psihologije motivacije. Ustanovil je svoje podjetje, specializirano za svetovanje in razvoj vodenja. Predaval je številnim trgovskim združenjem in prodajnim skupinam ter vodil izobraževanja za vodstvene kadre. Je avtor večih knjig, najodmevnejša je pričujoča.

Dr. David J. Schwartz 

Dr. David J. Schwartz (23. marec 1927 - 6. december 1987) je bil ameriški motivacijski pisatelj in trener, najbolj znan po tem, da je leta 1959 napisal Magija velikopoteznega mišljenjaDr. David J. Schwartz je bil profesor trženja, predsednik oddelka in predsedujoči potrošniškim financam na Georgia State University.

Dr. David J. Schwartz se je rodil 23. marca 1927 v ZDA. Leta 1948 je diplomiral na univerzi v Nebraski, leta 1953 pa magistriral in nato doktoriral na Ohio State University.

Bil je profesor na Georgia State University v Atlanti in je veljal za vodilno ameriško avtoriteto na področju motivacije. Dr. David J. Schwartz je postal znan s svojimi motivacijskimi publikacijami in knjigami za samopomoč, zlasti za Magijo velikopoteznega mišljenja, objavljeno leta 1959. Kasneje je dr. David J. Schwartz začel delati kot trener samopomoči in življenjski strateg ter ustanovil lastno svetovalno podjetje s poudarkom na razvoju vodenja, imenovano Creative Educational Services Inc.

Magija velikopoteznega mišljenja, prvič objavljena leta 1959, je knjiga o samopomoči dr. David J. Schwartz. Knjiga je bila ena izmed najbolj prodajanih knjig in je prodana v več kot 6 milijonih izvodih. Nauči ljudem, naj si visoko zastavijo cilje in pozitivno razmišljajo o njih. 

Dr. David J. Schwartz podaja vodnik po korakih, kako doseči tisto, kar si želimo, s spreminjanjem svojih miselnih vzorcev in miselnih navad. Pojasnjuje, da vizualizacija vsemu dodaja vrednost in veliko razmišljati pomeni, da se usposobiš za to, da vidiš ne samo, kaj je, ampak kaj lahko dosežeš. Dr. David J. Schwartz je pojasnil, da je posredovanje dobrih novic zmaga in da se počutimo bolje, prav tako ljudje, s katerimi se pogovarjamo. Lou Holtz omenja, da mu je ta knjiga pomagala ustvariti seznam življenjskih ciljev. Dr. David J. Schwartz opisuje tudi tri neuspešne bolezni: izgovor-itis, detajl-itis in odlašanje. Sprejetje boljših odločitev in izogibanje negativnim mislim je glavna tema knjige dr. David J. Schwartza.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani