AKCIJA: VAREN brezstični KLJUČ (2 kosa), ki zagotavlja varnost in zaščito na umazanih javnih površinah – 20%

V vrečki ni artiklov.

Dr. Joseph Mercola

Dr. Joseph Mercola je strasten zagovornik naravne medicine, borec za dobro počutje in vizionar, ki je v trenutni ameriški zdravstveni sistem vpeljal zelo potrebne spremembe. Kot zdravnik, ki ima licenco že več kot 30 let, je v svojem centru zdravja in dobrega počutja blizu Chicaga zdravil že več deset tisoč ljudi, leta 1997 pa je vzpostavil spletno stran mercola.com, ki je zadnjih 13 let najbolj obiskana spletna stran za naravno zdravljenje na svetu. Je avtor knjižne uspešnice Zdravljenje brez napora, nastopil je v državnih informativnih medijih, kot so CNN, Fox News in ABC News, v oddajah Today, Washington Unplugged (CBS) in Dr. Oz.

Dr. Joseph Mercola

Joseph Mercola se je rodil 8. julija 1954 v Chicagu v Illinoisu. Obiskoval je srednjo šolo Lane Tech College Prep in nato študiral biologijo in kemijo na Univerzi v Illinoisu, kjer je leta 1976 diplomiral. Leta 1982 je dr. Joseph Mercola diplomiral na Chicago College of Osteopathic Medicine. Leta 2009 je dr. Joseph Mercola  nehal obiskovati bolnike, da bi polno delal na področju zdravstvenih izdelkov in vitaminov.

Napisal je dve knjigi, ki sta bili uvrščeni na seznam uspešnic New York Timesa: The No-Grain Diet in The Great Bird Flu Hoax . V knjigi The Great Bird Flu Hoax  dr. Joseph Mercola odpravlja zdravstvene pomisleke zaradi pandemije ptičje gripe in trdi, da so se vlada, velika podjetja in osrednji mediji zarotili, da bi spodbujali grožnjo ptičje gripe, da bi pridobili denar in moč. Dr. Joseph Mercola je nastopil v oddajah Dr. Oz Show in The Doctors.

Dr. Joseph Mercola je ameriški zagovornik alternativne medicine, osteopatski zdravnik in internetni poslovnež. Trži prehranska dopolnila in medicinske pripomočke. Do leta 2013 je Dr. Joseph Mercola upravljal "Naravni zdravstveni center dr. Mercola" v Illinoisu. Dr. Joseph Mercola je napisal knjigi The No-Grain Diet in The Great Bird Flu Hoax. Na svoji spletni strani dr. Joseph Mercola in njegovi sodelavci zagovarjajo številne nedokazane alternativne zdravstvene pojme, vključno s homeopatijo in nasprotujejo cepljenju. Ta stališča se soočajo z vztrajnimi kritikami.  Dr. Joseph Mercola je član politično-zagovorniške skupine Združenje ameriških zdravnikov in kirurgov, ki promovira znanstveno diskreditirana stališča o medicini in boleznih; ter več drugih organizacij za alternativno medicino.

Medicinske trditve dr. Josepha Mercola so kritizirale medicinska, znanstvena in poslovna skupnost. Urednik časopisa BusinessWeek iz leta 2006 je izjavil, da se tržne prakse dr. Josepha Mercola opirajo na "gladko promocijo, pametno uporabo informacij in taktike strašenja." Leta 2005, 2006 in 2011 je ameriška uprava za hrano in zdravila opozorila dr. Josepha Mercolo in njegovo podjetje, da pripravljajo nezakonite trditve glede zmožnosti njihovih izdelkov za odkrivanje, preprečevanje in zdravljenje bolezni.

Dr. joseph Mercola vodi spletno stran Mercola.com, ki ga je opisal kot najbolj priljubljeno spletno mesto za alternativno zdravje na internetu. Poleg glavnega spletnega mesta gosti tudi različne bloge, kot so Healthy Pets in Peak Fitness. Štetje prometa s strani Quantcast kaže, da spletno mesto mesečno sprejme približno 1,9 milijona novih obiskovalcev, od katerih se vsak vrne skoraj desetkrat na mesec; število ogledov je približno enako številu mnenj, ki so jih prejeli Nacionalni zavodi za zdravje. Spletno mesto in njegovo podjetje Mercola LLC sta leta 2010 s prodajo različnih alternativnih zdravil za zdravljenje in prehranskih dopolnil prinesla približno 7 milijonov dolarjev. Spletno mesto promovira številne ovržene zdravstvene ideje, vključno z mislijo, da homeopatija lahko zdravi avtizem in da cepljenje skriva škodo za zdravje ljudi.

Dr. Joseph Mercola je bil zelo kritična do cepiv in politike cepljenja, saj trdi, da se v dojenčom prezgodaj daje preveč cepiv. Na svoji spletni strani gosti aktiviste proti cepljenju, ki v številnih primerih namesto cepljenja zagovarja druge ukrepe, na primer uporabo vitamina D, kljub temu da podatki niso prepričljivi, in močno kritizira cepiva proti gripi. Mnogi na dr. Josepha Mercolo gledajo kot na propagandista proti cepivom. Od leta 2019 je protifukcijskim skupinam doniral vsaj 4 milijone dolarjev, čeprav je njegova Fundacija za raziskave naravnega zdravja.  Leta 2011 je dr. Joseph Mercola sofinanciral oglas proti cepljenju na Times Squareu.

Dr. Joseph Mercola je zatrdil, da je timerosal, konzervans cepiva, škodljiv zaradi vsebnosti živega srebra.  Timerosal je bil odstranjen iz večine cepiv za majhne otroke v ZDA, brez vpliva na stopnjo diagnoze avtizma. Od leta 1999 se zbirajo obsežni dokazi, ki dokazujejo, da je ta konzervans varen, pri čemer je Svetovna zdravstvena organizacija leta 2006 navedla, da "ni dokazov o toksičnosti dojenčkov, otrok ali odraslih, izpostavljenih timerosalu v cepivih."

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani