V vrečki ni artiklov.

Dr. Neal Barnard

Dr. Neal Barnard je ustanovitelj in predsednik Zdravniškega odbora za odgovorno medicino, nepridobitne organizacije s sedežem v Washingtonu. Namen odbora je promovirati preventivno medicino, pravilno prehrano in višje standarde v raziskovanju. V  prostorih v Washingtonu opravljamo raziskave učinkov prehrane na različne zdravstvene težave.

Njegove raziskave so objavljene v revijah Scientific American in American Journal of Cardiology ter v drugih pomembnih publikacijah. Dr. Barnard je napisal več kot deset knjig, med drugim Foods That Fight Pain in Food for Life, Power Foods for the Brain, Dr. Neal Barnard’s Program for Reversing Diabetes, The Cancer Survivor’s Guide.. Pogosto predava po vsej državi, sicer pa je izredni profesor na medicinski fakulteti George Washington v Washingtonu D.C., kjer tudi živi.

Dr. Neal Bernard

Dr. Neal Barnard je odraščal v Fargu v Severni Dakoti. Medicinsko usposabljanje je dobil na Medicinski šoli univerze George Washington na psihiatriji, kjer je začel raziskovati veganske diete. Dr. Nela Bernard ima certifikat Ameriškega odbora za psihiatrijo in nevrologijo, je sodelavec Ameriškega kolegija za kardiologijo in dosmrtni član Ameriškega medicinskega združenja.

Barnard je leta 1985 ustanovil Odbor za zdravnike za odgovorno medicino (PCRM), ker je "želel promovirati preventivno medicino." Do leta 2016 je PCRM s sedežem v Washingtonu imel 150.000 članov, vključno z 12.000 zdravniki. Dr. Neal Barnard je pisal za People o etičnem ravnanju z živalmi. Leta 2011 se je Dr. NEal Bernard pojavil v dokumentarnem celovečernem filmu Forks Over Knives, filmu, ki sledi karieri T. Colina Campbella in Caldwella Esselstyna.

Dr. Neal Barnard deluje kot izredni profesor medicine na Medicinski šoli na univerzi George Washington.Leta 2015 je ustanovil medicinski center Barnard kot del PCRM, odprl pa ga je leta 2016 kot predsednik; center nudi primarno oskrbo in poudarja prehrano in preventivno medicino.

 

 

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani