V vrečki ni artiklov.

Dr. Shimi Kang

Shimi Kang, doktorica medicine, je medicinska direktorica programov za duševno zdravje otrok in mladostnikov v Vancouvru in klinična izredna profesorica na Univerzi Britanske Kolumbije.  V svoji ordinaciji je bila priča posledicam starševskega pritiska: anksioznim motnjam, visokim ravnem stresa, samomorom in zasvojenostim. Je mama treh otrok in hči priseljencev, ki so si prizadevali dati svojim otrokom »najboljše« v življenju - njena mama ni znala niti brati, oče pa jo je učil matematiko, medtem ko sta se vozila okoli v njegovem taksiju. Avtorica zagovarja, da so najdragocenejši pogosto najpreprostejši »nauki«, ki jih starši dajo otrokom.

Shimi Kang 

Zdravljenje, raziskave, govor, pisanje in medijsko delo Shimi Kang odražajo njeno strokovno znanje na področju duševnega zdravja, motivacije, odnosov in optimalne uspešnosti. 

Shimi Kang si prizadeva na dostopen način prejemanja bistvenih informacij o zdravju in dobrem počutju, ki so pomembne za naše vsakdanje osebno in poklicno življenje. Med svojimi razširjenimi dejavnostmi je Shimi Kang večino svojega časa posvetila ozaveščanju in zmanjševanju stigme duševnega zdravja in zasvojenosti z neštetimi konferencami, javnimi nastopi in medijskimi dogodki. Objavila je številne bloge, članke, knjige, priročnike in monografije na področju duševnega zdravja mladine in žensk, starševstva, motivacije in medkulturnih perspektiv. 

Kot rezultat njenih prizadevanj in izjemne skupnostne dejavnosti je bila Shimi Kang leta 2016 nagrajena z nagrado YWCA, diamantno jubilejno medaljo kraljice Elizabete II leta 2012 in državno nagrado Sikh Centennial Foundation leta 2015. Prejela je pet državnih nagrad na področju zasvojenosti in duševnega zdravja. 

Shimi Kang veliko poučuje na področju motivacije, prilagodljivosti, pospeševanja pozitivnih sprememb, spopadanja z odpornostjo, apatijo in ambivalentnostjo ter spodbujanjem zdravega vedenja. 

Trenutno je Shimi Kang medicinski direktor za duševno zdravje otrok in mladine v skupnosti Vancouver. Je svetovalna psihiatrinja v provincialnem programu za reproduktivno duševno zdravje žensk. V teh programih obravnava mladino in nosečnice/novopečene matere s kompleksnimi težavami v duševnem zdravju in odvisnosti. 

Shimi Kang je izredna klinična profesorica na Univerzi v Britanski Kolumbiji, kjer izvaja raziskave in poučuje. Sodelovala je pri proučevanju in zdravljenju oseb z resno odvisnostjo od alkohola in mamil. Bila je glavna raziskovalka bolnišnice BC za otroke in ženske v raziskovalni študiji o metamfetamin psihozi. 

Leta 2003 je Shimi Kang v otroški bolnišnici BC v Vancouvru ustanovila provincialni program za sočasne motnje mladih. Zdaj je to največji kanadski program za mladino z duševnim zdravjem in zasvojenostjo, Shimi Kang pa je znana po inovativni in postopni zasnovi programa, vključno s sočasnim poudarkom na zdravljenju duševnega zdravja in zasvojenosti, razširitvijo starostne meje na prehodne starost mladosti (do 24. leta) ter uporaba zavzetosti in motivacije kot ključnih strategij za delo z ogroženo mladino. 

Leta 2010 je Shimi Kang soustanovila sklad za mladino, kulturo in duševno zdravje pri ustanovi BC za duševno zdravje. Ker je prepoznala visoko stopnjo stigmatizacije in globoko potrebo po vzgoji za duševno zdravje med mladimi, je Shimi Kang svoja prizadevanja usmerila k zgodnji identifikaciji in posredovanju mladih in mladih odraslih. Avgusta 2011 se je kot direktorica pridružila odboru fundacije BC za duševno zdravje, da bi še bolj okrepila to misijo. 

Shimi Kang je predlagala močan nov model vzgoje: inteligentnega, močnega, radostnega in zelo družabnega delfina. Z uporabo najnovejših nevroznanstvenih in vedenjskih raziskav Shimi Kang kaže, kako ta avtoritativni slog z uravnoteženim življenjskim slogom spodbuja samomotivacijo in ključne veščine 21. stoletja, ki jih imenuje "CQ ™" - komunikacija, sodelovanje, kritično razmišljanje, ustvarjalnost in prispevek. 

Trenutno prebiva v Vancouvru s svojimi tremi otroki in možem. Shimi Kang uživa v jogi, smučanju, pisanju in druženju z družino na plažo.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani