V vrečki ni artiklov.

Dr. Vinod Verma

Dr. Vinod Verma upravičeno kličejo prva dama ajurvede, saj s številnimi knjigami, predavanji, delavnicami in strokovnimi članki seznanja in uči ljudi širom po svetu o tej starodavni indijski znanosti o zdravju, zdravljenju in življenju. Vinod je študirala nevrobiologijo in farmakologijo na najuglednejših svetovnih univerzah, hkrati je tudi več kot 20 let študirala ajurvedo, ki jo sicer spremlja že od rojstva, saj je bila njena stara mati nadarjena zdravilka. Dr. Vinod Verma je strastna raziskovalka, ki uspešno povezuje živo ajurvedsko tradicijo in sodobno znanost.

Dr. Vinod Verma

Indijsko raziskovalko in znanstvenico dr. Vinod Verma v Evropi imenujejo prva dama ajurvede. Po doktorski disertaciji s področja reprodukcijske biologije, ki jo je zagovarjala v Indiji, je dr. Vinod Verma študirala nevrobiologijo na Pariški univerzi in pridobila drugi doktorat. Raziskovanje je nadaljevala na Državnem inštitutu za zdravje v Bethesdi (ZDA) in na Max-Planckovem inštitutu v nemškem Freiburgu. Na vrhuncu svoje kariere v medicinskem raziskovanju pri nemški farmacevtski družbi je dr. Vinod Verma ugotovila, da je sodoben pristop do zdravstvene nege pravzaprav fragmentaren in neholističen, za povrh pa usmerja vse napore in vire v zdravljenje bolezni namesto v ohranjanje zdravja. Zato je dr. Vinod Verma leta 1986 ustanovila NOW, da bi širila sporočilo o holističnem življenju in preventivnih zdravstvenih metodah ter spodbujala uporabo blage medicine ter različnih terapevtskih ukrepov samopomoči.

Dr. Vinod Verma je odraščala v strogi družinski ajurvedski tradiciji ob stari materi, ki je slovela po izjemnem ajurvedskem védenju in je bila nadarjena zdravilka. Minulih 21 let je dr. Vinod Verma študirala ajurvedo z učiteljem Acharya Vrat Sharmo z benareške Hindujske univerze in pridobila doktorski naslov. 

Dr. Vinod Verma je strastna raziskovalka in se trudi zbirati živo ajurvedsko izročilo ter ga s knjigami razširiti po vsem svetu. Dr. Vinod Verma je napisala že več kot osemnajst knjig o jogi, ajurvedi, ženskah in partnerstvu. Knjige so bile prevedene v več jezikov. Poleg tega je dr. Vinod Verma avtorica številnih znanstvenih člankov. Za objavo je pripravljenih več njenih knjig. Dr. Vinod Verma veliko predava, nekaj mesecev na leto poučuje v Evropi, uri študente v svojih dveh indijskih središčih ter sodeluje v radijskih in televizijskih programih. Njen film o ajurvedi so si v 130 jezikih ogledali v 100 deželah.

Dr. Vinod Verma se ukvarja z več raziskovalnimi projekti o zdravilnih rastlinah in njihovi kombinaciji v zdravilih. Dr. Vinod Verma je začela tudi s projektom širjenja in spodbujanja uporabe ajurvedskih zdravil in jogijske terapije na indijskem podeželju. Dr. Vinod Verma redno predava učencem na kmečkih in oddaljenih himalajskih predelih, da bi širila modrost tradicionalne znanosti in medicine. Dr. Vinod Verma je ustanovila Charaka School of Ayurveda, da bi izobrazila ljudi, ki jih zanima pristno ajurvedsko znanje, tako da bi védenje o ajurvedskem življenjskem slogu lahko predajali naprej in pomagali ljudem, da ne bi padli v kremplje mazaštvu.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani