Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Drevesa

Na zalogi
SKU
9789610153689
Dodaj v primerjavo
Cena 29,99 €

Slikanica Drevesa je knjiga za vso družino. Med ogledovanjem čudovitih podob boste spoznavali drevesa in človekov odnos do njih skozi zgodovino in kulturo. Barvita, zanimiva in hkrati poučna knjiga je tudi hvalnica naravi in kraljestvu dreves – saj predstavlja njihov pomen v našem ekosistemu: drevesa kot dom in hrano, živali, povezane z njimi, sadeže, izdelke iz lesa, različne zanimivosti, povezane z njimi. Knjiga spodbuja tudi k razmišljanju – kako bomo ohranili ta svet za vsa živa bitja.

Dodaj na seznam želja

Drevesa

Knjiga opisuje dele drevesa in njihovo vlogo, pripoveduje o spremembah drevesa skozi letne čase. Predstavlja njihove prebivalce, poklice, povezane z lesom, zgradbe, vozila in glasbila, izdelana iz lesa, rezbarstvo, hišice na drevesu, celo umetnost obrezovanja in najvišja drevesa. Izvedeli boste, kaj je Darwinovo drevo življenja, družinsko drevo, kakšen pomen je imelo drevo v legendah in verstvih, kaj so drevesne pošasti …

Drevesa živijo pestro življenje. Izvedeli boste, kako rastejo drevesa. Odkrili boste živali, ki stanujejo v njih, prebrali, kdo se z njimi prehranjuje, kdo raznaša njihova semena. Ogledali si boste tudi najvišja, najstarejša in najdebelejša drevesa. Srečali se boste s starodavnimi bitji ─ enti, Adamom in Evo, Robinom Hoodom in Budo. Spoznali boste drevo življenja, ljudožersko drevo in sveti figovec. Izvedeli boste veliko zanimivosti, na primer, zakaj imajo breze belo lubje.

Les

Med prebiranjem slikanice boste pokukali pod prste drvarju in se prepričali, kakšne stavbe, glasbila in vozila lahko izdelamo iz lesa. Prebrali boste, kako človek s cepljenje dreves in grmov ustvari novo drevo. Izvedeli, kako vse človek uporablja les – prebrali šokanten podatek, da potrebujemo za izdelavo tone papirja povprečno 24 dreves, visokih deset metrov. Z enega drevesa pridobimo približno 8 tisoč listov papirja.

Drevesa so za ljudi že od nekdaj predvsem vir lesa, ki kljub vse številnejšim umetnim surovinam ostaja cenjena, žlahtna surovina. Iz lesa izdelujejo najrazličnejše male in velike predmete, umetniške podobe, stavbe, pa tudi papir za knjige, kot je ta. Lahko bi rekli celo, da les človeku dela družbo od rojstva do smrti. Lesene so zibelke in posteljice, v katerih spimo kot dojenčki, a tudi krste, v katere nas položijo po smrti.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610153689
Leto izdaje 2019
Število strani 72
Dimenzije 27,2 x 37,0
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Wojciech Grajkovski
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Drevesa
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Drevesa

Cena 29,99 €