V vrečki ni artiklov.
Drobtinice z mize - Miti in zgodbe o hrani - 262 receptov

Hrvaškega pisatelja Veljka Barbierija (1950) upravičeno imenujejo sredozemska legenda. Ta slavni in izjemno uspešni Splitčan ni le pisatelj, esejist in pesnik ter avtor gledaliških, radijskih in televizijskih del, temveč tudi gastronomski strokovnjak, ki svojo ljubezen do hrane in zavidljivo profesionalno kulinarično znanje več kot uspešno prepleta z vsemi področji svojega delovanja.

Poleg številnih literarnih del, izmed katerih je njegov kratki in najodmevnejši roman Epitaf cesarskega sladokusca preveden tudi v slovenščino, je tako Barbieri pisec zanimivih literariziranih kuharskih priročnikov, ki so več kot zgolj kuharske knjige. Mednje sodijo npr. njegovi znamenitiKuharski kanconjerji , ki so bili nagrajeni z ugledno nagrado Gourmand World Co­okobook Awards in ki veljajo za pravi gastrobestseller. Z recepti začinjene tekste Veljka Barbierija, ki je zaradi svoje televizijske oddaje Jelovnici izgubljenog vremena (Jedilniki izgubljenega časa) tudi prepoznaven obraz hrvaške nacionalne televizije, so lahko slovenski bralci doslej prebirali v Slovenskih novicah.

Izvirno in posebej za slovensko izdajo prvič pripravljeno avtorjevo delo Drobtinice z mize. Miti in zgodbe o hrani je zato edinstvena knjiga, v kateri veliki gurman v svoji značilni leposlovni maniri bralcem razkriva starodavno kulinarično izročilo, ki se mu zrcali iz svetovne gastronomske, kulturne in literarne zgodovine, za posladek pa jim na hedonističen in vehementen način ponuja tudi bolj ali manj znane, predvsem pa slastne tradicionalne in skrbno izbrane recepte, ki vsako besedilo dopolnjujejo v skladu z njegovim zgodovinskim in kulturološkim kontekstom.

Kulinarično-literarno mojstrovino, ki je zagotovo posebnost in presežek med siceršnjimi kuharskimi knjigami, saj hrano, kot zatrjuje Barbieri, povzdiguje na nivo prave literature, je prevedel Iztok Ilich, znani urednik in publicist, ki se med drugim intenzivno posveča prav kulinarični publicistiki in ki je leta 2012 prejel pomembno založniško in knjigotrško Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo.

Če ste torej tudi sami sladokusci in/ali knjigožeri, se ne obotavljajte: privoščite si svoje Drobtinice z mize, preden jih pozobajo drugi.

978-961-261-274-0 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/d/r/drobtinice_z_mize.jpg 978-961-261-274-0
29.99 EUR 2021-08-09 Zaloga: Na zalogi

Drobtinice z mize - Miti in zgodbe o hrani - 262 receptov

Drobtinice z mize - Miti in zgodbe o hrani - 262 receptov Veljko Barbieri

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 149 zlatnikov = 1,49 €.
Hrvaškega pisatelja Veljka Barbierija (1950) upravičeno imenujejo sredozemska legenda. Ta slavni in izjemno uspešni Splitčan ni le pisatelj, esejist in pesnik ter avtor gledaliških, radijskih in televizijskih del, temveč tudi gastronomski strokovnjak, ki svojo ljubezen do hrane in zavidljivo profesionalno kulinarično znanje več kot uspešno prepleta z vsemi področji svojega delovanja. Poleg številnih literarnih del, izmed katerih je njegov kratki in najodmevnejši roman Epitaf cesarskega sladokusca preveden tudi v sloven&scaron...
Cena: 29,99 €

Podrobnosti artikla Drobtinice z mize - Miti in zgodbe o hrani - 262 receptov

ISBN 978-961-261-274-0
Leto izdaje 2013
Število strani 277
Dimenzije 26,0 x 26,0
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Didakta
Avtor Veljko Barbieri

O avtorju Drobtinice z mize - Miti in zgodbe o hrani - 262 receptov

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).