V vrečki ni artiklov.
Družine in kako v njih preživeti

Izkušeni družinski terapevt Robin Skynner nam skuša skupaj s svojim nekdanjim pacientom, komikom Johnom Cleesom pokazati, zakaj mnogi potrebujemo psihoterapijo – in zakaj se ji vseeno upiramo.

Knjiga sloni na najsodobnejših izkušnjah družinske terapije in nam kaže, kako z boljšim razumevanjem lahko postopoma odpravimo tabuje in prepovedi ter razvijemo zdrave odnose in družinsko življenje. Področja, ki je za vse nas življenjskega pomena, se avtorja lotevata iskreno, zagnano ter v lahkotnem stilu, ki ga podpirajo iskrive karikature Buda Handelsmana.

Napisana je v obliki pogovora med Skynnerjem ter Cleesom in analizira večne družinske teme, kot so zaljubljenost, poroka, odnosi med partnerjema,razvoj otroka v mladostnika in odraslega, ter pojasnjuje, zakaj se celo v odraslosti večkrat vedemo kot otroci.

Večina ljudi nosi v sebi čustva, ki jih ne zmorejo obvladati. Zato jih "odpišejo", skrijejo pred drugimi, pa tudi pred seboj. Pogosto si izberejo za življenje partnerje, ki nosijo v sebi enake zavore in jih nato predajajo svojim otrokom iz generacije v generacijo. 

MNENJA O KNJIGI:

"Čeprav v knjigi mrgoli zabavnih ilustracij, je resna študija o problemih, ki se pojavijo v družinah, z vsemi napotki, kako jih reševati. Je odlično napisan vodnik o razvoju otroka, ki ga morajo starši nujno prebrati, če hočejo diplomirati na univerzi, ki ji pravimo življenje." - amazon.com

"Preprosta, prizemljena knjiga za vse, ki se srečujejo z družinskimi in zakonskimi težavami." - Scotsman

"Nenavadna, potrebna, včasih boleča, a pogosto zabavna." - Ideal Home

"To je koristna in zabavna knjiga za ljudi, ki jih zanima delovanje nuklearne, tradicionalne družine, kot jo pozna (zlasti) zahodna civilizacija. Namenjena je vsem, ki želijo urediti družinske odnose in razrešiti skrivnosti, ki se jim zdijo nerešljive. Zaradi Cleesovega humorja je knjiga zabavno branje ... prebrati bi jo moral vsak, ki ni zadovoljen s svojim življenjem in ga skuša spremeniti na bolje." - Karen E. Murray

 

 

437 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/sielpreview/preview562b8b888ff3c4ce633ae704102c6f30.jpg 86
14.61 EUR 2021-12-05 Zaloga: Na zalogi

Družine in kako v njih preživeti

Družine in kako v njih preživeti John Cleese Robin Skynner

Izkušeni družinski terapevt Robin Skynner nam skuša skupaj s svojim nekdanjim pacientom, komikom Johnom Cleesom pokazati, zakaj mnogi potrebujemo psihoterapijo – in zakaj se ji vseeno upiramo. Knjiga, ki je napisana v obliki pogovora med Skynnerjem ter Cleesom, analizira večne družinske teme, kot so zaljubljenost, poroka, odnosi med partnerjema, razvoj otroka v mladostnika in odraslega, ter pojasnjuje, zakaj se celo v odraslosti večkrat vedemo kot otroci.
Cena: 14,61 €

Podrobnosti artikla Družine in kako v njih preživeti

ISBN 86
Leto izdaje 1994
Število strani 300
Dimenzije 19,3 x 24,7
Vezava Ne
Izdal Tangram
Avtor John Cleese
Robin Skynner

O avtorju Družine in kako v njih preživeti

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Knjigo sem prebrala že lansko leto, ko je

Knjigo sem prebrala že lansko leto, ko je nastopila moja osebna kriza. Kriza je bila tudi doma, v naši družini. Z branjem sem veliko pridobila in stvari so mi sedaj nekoliko bolj jasne. Je pa dejstvo, če želimo imeti zdravo družino in zdrave odnose, da je to zelo veliko odvisno od naše volje in truda. Nikoli se nič ne spremeni samo od sebe. Sedaj sem bolj srečna.

MATEJA

Objavljeno 12.09.2014

To knjigo bi moral prebrati vsak starš. Še bolje -

To knjigo bi moral prebrati vsak starš. Še bolje - preden postane starš. Je strokovna a napisana tako, da jo lahko razume vsak.

Družine in kako v njih preživeti

Oglejte si tudi