Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Država v megli - oblikovanje osebnosti šolarjev

Na zalogi
SKU
978-961-9322-80-2
Dodaj v primerjavo
Cena 20,00 €
Ker je avtor gestaltist, govori naravnost in brez rokavic, čeprav umirjeno in podkrepljeno s podatki raziskav. Sedanje znanstveno in politično dogajanje v Sloveniji pač ni naklonjeno njegovim težnjam, zato dokaj ironičen naslov knjige. Iz recenzije: Ko govorimo o šolskem sistemu na Slovenskem, si mogoče predstavljamo, da je še vedno učinkovit pri vzgoji in da je v svojem bistvu vendarle naravnan k otroku in k njegovem razvoju. Glede na ugotovljena stanja pa ugotavljamo, da zahteva spremembe, drugačno delo, druge metode, kar pomeni drugačno pot. Knjiga Država v megli s podnaslovom Oblikovanje osebnosti šolarjev šolskega zdravnika Viljema Ščuke kaže pot, nagovarja in učinkovito razlaga ter predstavi temeljit strokovni poskus take poti, ko poudarja, da je potrebna najprej pot do sebe, potem sledi pot do znanja. Dušan Merc, ravnatelj OŠ Prule, Ljubljana Viljem Ščuka je šolski zdravnik, psihoterapev in predavatelj, usmerjen v raziskovanje in razvoj zdravega načina šolske mladine in odraslih. Človeka obravnava celostno, to je telesno, duševno in duhovno hkrati, da bi lažje dojel sebe, lasten način življenja in spoznal morebitne odklone pri odzivanju na izzive iz okolje. Medicino pojmuje kot znanost in umetnost, človeka pa kot preplet odnosov, načina razmišljanja, delovanja, prepričanj in ozaveščenih doživetij. Cilj njegovih dolgoletnih prizadevanj je oblikovati zdrave in zrele osebnosti, ki znajo razmišljati z lastno glavo, živeti in se odločati svobodno in biti odgovorne za sprejete odločitve. Zato je ustanovil Šolo osebnosti z namenom izobraževanja in raziskovanja razvoja človeka kot osebnosti in družbenih dejavnikov, ki vplivajo na njegov razvoj in zdravje. Zadnje desetletje skuša prepričati strokovno in politčno elito za vključitev predmeta oblikovanje osebnosti v redni pouk osnovnih in srednjih šol - zaenkrat še brez uspeha. Dragan Pijevac
Dodaj na seznam želja

Ker je avtor gestaltist, govori naravnost in brez rokavic, čeprav umirjeno in podkrepljeno s podatki raziskav. Sedanje znanstveno in politično dogajanje v Sloveniji pač ni naklonjeno njegovim težnjam, zato dokaj ironičen naslov knjige.

Iz recenzije:


Ko govorimo o šolskem sistemu na Slovenskem, si mogoče predstavljamo, da je še vedno učinkovit pri vzgoji in da je v svojem bistvu vendarle naravnan k otroku in k njegovem razvoju. Glede na ugotovljena stanja pa ugotavljamo, da zahteva spremembe, drugačno delo, druge metode, kar pomeni drugačno pot. Knjiga Država v megli s podnaslovom Oblikovanje osebnosti šolarjev šolskega zdravnika Viljema Ščuke kaže pot, nagovarja in učinkovito razlaga ter predstavi temeljit strokovni poskus take poti, ko poudarja, da je potrebna najprej pot do sebe, potem sledi pot do znanja.

Dušan Merc, ravnatelj OŠ Prule, Ljubljana
 

Viljem Ščuka je šolski zdravnik, psihoterapev in predavatelj, usmerjen v raziskovanje in razvoj zdravega načina šolske mladine in odraslih. Človeka obravnava celostno, to je telesno, duševno in duhovno hkrati, da bi lažje dojel sebe, lasten način življenja in spoznal morebitne odklone pri odzivanju na izzive iz okolje. Medicino pojmuje kot znanost in umetnost, človeka pa kot preplet odnosov, načina razmišljanja, delovanja, prepričanj in ozaveščenih doživetij. 

Cilj njegovih dolgoletnih prizadevanj je oblikovati zdrave in zrele osebnosti, ki znajo razmišljati z lastno glavo, živeti in se odločati svobodno in biti odgovorne za sprejete odločitve. Zato je ustanovil Šolo osebnosti z namenom izobraževanja in raziskovanja razvoja človeka kot osebnosti in družbenih dejavnikov, ki vplivajo na njegov razvoj in zdravje. Zadnje desetletje skuša prepričati strokovno in politčno elito za vključitev predmeta oblikovanje osebnosti v redni pouk osnovnih in srednjih šol - zaenkrat še brez uspeha.

Dragan Pijevac

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-9322-80-2
Leto izdaje 2012
Število strani 256
Dimenzije 16,5 x 23,5
Izdal Šola osebnosti
Avtor Viljem Ščuka
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Država v megli - oblikovanje osebnosti šolarjev
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Država v megli - oblikovanje osebnosti šolarjev

Cena 20,00 €