Kako bi lahko definirali duhovnost? In kaj je duhovni razvoj? Duhovnost oziroma spiritualnost (lat. spiritus – duša, pogum, vitalnost, srednjeveška francoščina spiritualité, ki izhaja iz poznolatinske besede spiritualitatem, ki izvira iz besede spiritualis oziroma 'ki izhaja iz spiritusa') se je nekoč povezovala z institucionalizirano religijo (oziroma tradicionalno duhovnostjo, recimo s krščanstvom, islamom, budizmom in drugimi veroizpovedi), danes pa se ne povezuje več tako zelo z religijami, ampak bolj z našim subjektivnim doživljanjem in razumevanja duhovne dimenzije, ki človeka presega.


Današnji človek se sprašuje o pomenu svojega obstoja, o višjih dimenzijah bivanja in nenazadnje o odnosu do okolja, kamor se duhovnost tudi uvršča. Povezujemo se z višjimi dimenzijami in bitji na drugih ravneh obstoja, kot so angeli in duhovni vodniki. Ljudje se učijo kanalizirati in uporabljajo za duhovnost tudi različne karte in druge pripomočke, ki naj bi pomagali vzpostavljati boljši stik s svojo notranjostjo, prejemati uvide in širiti duhovnost v svet.


Obstaja Duhovnost kot poklic?


Pojavil se je tudi poklic duhovnega učitelja, ki naj bi veljal za osebo, ki v duhovnosti usmerja ljudi preko svojih izkušenj in znanj, ki si jih je pridobil v življenju, vendar ne sodi v institucionalizirano religijo. Duhovni učitelji imajo različna znanja in veščine, s katerimi nagovarjajo različne skupine ljudi, ki tako kot oni iščejo pot do duhovnosti v svojem življenju. Seveda je bistvo, kot že omenjeno, v osebni in subjektivni izkušnji tega, kaj duhovnost dejansko je in kako jo živeti (zdrava duhovnost, duhovnost in zdravje, duhovnosti in naši otroci…).


Iz tega torej izhaja, da se v sodobni duhovnosti prepletajo različna gibanja in šole, ki sodijo v ti. New Age, vanje pa so se pomešale še različne ezoterične tradicije (ezoteriko). V duhovnost danes uvrščamo tudi osebnostno rast, mistična izkustva in iskanje stika s svojo notranjostjo, kakorkoli že jo označujemo, s čimer se ukvarjajo tudi znanstveniki. Ker je današnja duhovnost bolj subjektivna in je odvisna od razumevanja vsakogar od nas, enotne definicije nimamo, je pa zato toliko bolj pomembno, da se izprašujemo o duhovni dimenziji sebe in celotnega univerzuma.


Pobrskajte po izboru najboljših knjig o duhovnosti in samospoznanju!


V kategoriji duhovnost vas bodo veliki duhovni učitelji, kot so Gregg BradenJoe DispenzaChristine DayJhenah TelyndruLisa BarnettNeale Donald Walsch,  Echkart TolleWayne DyerThich Nhat HanhParamhansa YoganandaAlan WattsVadim ZelandRhonda ByrneOshoLouise L. HayCyndi DaleEsther HicksJerry HicksDon Miguel RuizCarlos CastanedaJoseph MurphyMantak ChiaAnthony De Mello in Guy Finley navdihnili, da v polnosti razvijete svoje potenciale ter postanete vse, kar si želite biti.


Med zelo znane avtorje v kategoriji duhovnost sodijo Diana CoperRichard Webster,  Doreen Virtue in Lorna Byrne in drugi svetovno priznani zdravilci, ki vam bodo predstavili svet angelov in drugih duhovnih bitij, polnih svetlobe in ljubezni.


Preberete lahko tudi izjemne zgodbe ljudi, ki imajo izkušnje z reinkarnacijo, posmrtnim življenjem in akaškimi zapisi. Priporočamo: dr. med. Mary NealRobert Schwartz.


Za vašo duhovnost priporočamo tudi avtorje: Dr. Bruce H. LiptonDr. Judith OrloffLuis S. R. VasChris Prentiss, ter za najmlajše: Mariam Gates.


Med slovenskimi priznanimi avtorji pa za vašo duhovnost priporočamo: Mihael ŽmaharCristy ŽmaharTadej PretnerMarjan OgorevcVesna NeferamisMatjaž Regovec in Maria Ana Kolman.


V knjižni rubriki duhovnost boste našli tudi številne tarot in preroške karte, s katerimi boste dobili jasnejši vpogled v preteklost, sedanjost in prihodnost.

Duhovnost

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 494

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 494

na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top